www.biopoiotita.gr

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Πλούσια τα οφέλη για τις έγκυες από τα πορτοκάλια


Πολλαπλά οφέλη τόσο για τις μητέρες όσο και τα μωρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσφέρει η κατανάλωση πορτοκαλιών. Πλούσια φυσική πηγή βιταμίνης C, το φρούτο αυτό όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα της μητέρας αλλά επίσης βοηθά τον οργανισμό της να απελευθερώσει σίδηρο και ψευδάργυρο από άλλα φαγητά, στοιχεία δηλαδή που θωρακίζουν τα το ανοσοποιητικό της γυναίκας και του εμβρύου.
Σύμφωνα με μια έρευνα, υψηλότερη πρόληψη βιταμίνης C  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για αλλεργίες του μωρού και να βοηθήσει στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου του. 


Επίσης, μέσω της κατανάλωσης πορτοκαλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξισορροπούνται τα επίπεδα ενυδάτωσης, ανάπτυξης του πλακούντα και αντιμετωπίζονται τυχόν πέτρες στα νεφρά. 

Περισσότερες πληροφορίες: www.boldsky.com

(Πηγή: freshplaza.com)

Agronews.gr