www.biopoiotita.gr

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ποτοποιία Κωστέα στην Καλαμάτα

potopoiia kostea 1

Η Μεσσηνία ο ευλογημένος και γνήσιος χώρος της νότιας Πελοποννήσου με τις όμορφες εναλλαγές του τοπίου και την γλυκύτητα του κλίματος. Οι Μεσσήνιοι είναι κάτοικοι με παράδοση χιλιάδων χρόνων και είναι δεμένοι με την γη τους και την θάλασσα.

Η οικογένεια ΚΩΣΤΕΑ ακολουθεί από το 1960, μια παράδοση πολλών δεκαετιών, με την ομώνυμη επιχείρηση ποτοποιίας, να παράγει, εξαιρετικά ελληνικά ποτά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του Έλληνα καταναλωτή, με σταθερή την ποιότητα και προπαντός την γεύση.

Η ποτοποιία ΚΩΣΤΕΑ είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ούζο και το τσίπουρο, με τις ειδικές συσκευασίες που διαθέτει.

Η εταιρία για να επιτύχει τους μακροχρόνιους στόχους της έχει αναπτύξει το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Ποτών με βάση το ISO 22000:2005 (HACCP) σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις της, αναπτύσσει το δίκτυο πωλήσεων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και προπάντων αξιοποιεί με νέα εμπορικά σήματα το ούζο και το τσίπουρο που παράγει.

Η Μεσσηνία, ήταν και είναι ένας έφορος και δημιουργικός τόπος, δίπλα στο βαθύ γαλάζιο του πελάγους, με μια ομορφιά και μια φυσικότητα απαράμιλλη σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτά τα μέρη παράγονται μοναδικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης και εκλεκτής ποιότητας.

Εδώ παράγεται και εμφιαλώνεται το γνωστότερο ελληνικό ποτό, το ούζο. Λίγοι γνωρίζουν ότι είναι μία από τις δύο περιοχές όπου έχει τις ρίζες του. Η άλλη περιοχή είναι ο Τίρναβος. Κάθε τόπος δίνει ένα χρωματισμό στην ιδιαίτερη γεύση του ποτού. Εδώ στην Μεσσηνία οι ιδανικές συνθήκες υγρασίας, θαλάσσιου αέρα και υψόμετρου ευνοούν την ανάπτυξη βοτάνων και αρωματικών φυτών, όπως ο γλυκάνισος, ο αστεροειδής άνισος, η μαστίχα, η κανέλα, το γαρύφαλλο, η μέντα και άλλα πολλά, βασικά συστατικά για την παραγωγή του ούζου. Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσης πού ξεκίνησε από τα μέσα του 19ου αιώνα, οι άνθρωποι του τόπου μας το προτιμούν και γνωρίζουν πολύ καλά τα ιδιαίτερα μυστικά του ποτού, που τους συνοδεύει στις μεγάλες και στις μικρές στιγμές της ζωής τους.

potopoiia kostea 2


Diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου