www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Γευστική Δοκιμή Ελληνικών Αποσταγμάτων και Ηδύποτων στο Ελληνικό Απόσταγμα 2016

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση απευθύνεται σε καταναλωτές και ανήσυχους επαγγελματίες. Ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα βρίσκονται πια σε εξαιρετική άνθιση και το προφίλ τους έχει βελτιωθεί ριζικά συγκριτικά με το παρελθόν. 

Στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 θα εκτεθούν προς δοκιμή τσίπουρα, τσικουδιές, αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, ούζα, μπράντι, αλλά και ηδύποτα (λικέρ), όλα ελληνικής παραγωγής. Σήμερα, μακριά από τα ανώνυμα έως επικίνδυνα «χύμα», που δεν έχουν θέση στο «Ελληνικό Απόσταγμα», όλο και περισσότερο ελληνικά τυποποιημένα αποστάγματα και ηδύποτα έχουν παρουσιάσει απίστευτη βελτίωση. Βελτίωση στην ποιότητα άνθιση στην προτίμηση του κοινού. Παράγονται με σύγχρονες μεθόδους, έχουν αποκτήσει λεπτότητα, κάποτε παλαιώνουν για χρόνια σε βαρέλια, όπως διάσημα «ξαδέλφια» τους του εξωτερικού, χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ από χαρισματικούς bartenders, που θέλουν να διαφοροποιήσουν γευστικά τις δημιουργίες τους κ.λπ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως όλο και περισσότεροι κορυφαίοι Έλληνες οινοποιοί εισέρχονται στην παραγωγή αποσταγμάτων. 

Οι επισκέπτες στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 θα δοκιμάσουν τέτοια προϊόντα, ανάμεσά τους και κάποια πραγματικά μοναδικά ή σπάνια, π.χ. παλαιωμένα τσίπουρα, απόσταγμα φραγκόσυκου, φατουράδα κ.ά. και θα γνωρίσουν τους δημιουργούς τους. Τις δοκιμές θα συνοδεύσουν επιλεγμένα προϊόντα χορηγών γευστικής απόλαυσης στην εκδήλωση. 

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 θα πλαισιώσουν καταπληκτικές ομιλίες, 1. με τον «πάπα» του ούζου Ευστάθιο Βαρβαγιάννη, που θα εξηγήσει σε τι διαφέρει το καλό ούζο, 2. τον Αργύρη Τσακίρη, που θα μιλήσει για το μπράντυ, με δοκιμή ενός παμπάλαιου BOΤΡΥΣ και 3. τις Ντένυ Καλλιβωκά και Ελένη Νικολούλια, που έφεραν στην Ελλάδα τον διεθνή οδηγό αποσταγμάτων Difford’s Guide, Νο1 spirits site στην Ευρώπη και Νο3 στον κόσμο, δίνοντας ευκαιρίες διεθνούς επικοινωνίας στο ελληνικό απόσταγμα και στο ελληνικό μπαρ. Γνωστοί μπάρμεν θα μιλήσουν για το ελληνικό «aperitivo» και για τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου κοκτέιλ, με αφετηρία ελληνικά ποτά και αποστάγματα.   

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 γίνεται με πρόσκληση ή εισιτήριο, το οποίο κοστίζει 8 ευρώ και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος)». 

To «Ελληνικό Απόσταγμα» 2016 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum, εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.apostagmata.gr210 766 0560 και info@vinetum.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου