www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μόνο με business plan και τεχνογνωσία πετυχαίνει η επένδυση στα αρωματικά


Agronews.gr

Εµπεριστατωµένη οικονοµοτεχνική µελέτη, πιστοποιηµένο πολλαπλασιαστικό υλικό, εκµηχάνιση της καλλιέργειας, ορθή µετασυλλεκτική µεταχείριση, εισαγωγή καινοτοµίας στη συσκευασία και έρευνα αγοράς για την προώθηση του τελικού προϊόντος, προϋποθέτει ο «οδικός χάρτης» για µια επιτυχηµένη µονάδα αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών.

Ο κλάδος, όπως ειπώθηκε σε σχετικό σεµινάριο που οργάνωσε το Σάββατο 5 ∆εκεµβρίου η Ένωση Αρωµατικών Φαρµακευτικών Φυτών Ελλάδος (ΕΑΦΦΕ) στη Θεσσαλονίκη, αν και διαθέτει προοπτικές ανάπτυξης, επί του παρόντος δεν τις έχει αξιοποιήσει και σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της κρίσης, προσελκύει άτοµα που είναι άσχετοι µε την άσκηση της γεωργίας.

«Τα αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά εν πολλοίς είναι και προϊόν µιας µόδας που καλλιεργήθηκε κυρίως από έντυπα του αστικού τύπου στα οποία γίνονται αναφορές για µυθικές αποδόσεις που θα µπορούσαν να φτάσουν µέχρι και 5.000 ευρώ το στρέµµα. Πράγµα ανήκουστο» τόνισε η πρόεδρος της ΕΑΦΦΕ, Κατερίνα Γρηγοριάδου, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου για να προειδοποιήσει ότι «δεν ξεκινάµε ποτέ στα τυφλά. Πάντα µε business plan και αν δεν έχουµε τεχνογνωσία να πληρώσουµε για να την αποκτήσουµε, ή να µη συνεχίσουµε, γιατί η επένδυση δεν θα βγει».

Αναλυτικό δισέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου