Η κανέλα είναι γνωστή από την μακρινή αρχαιότητα. Εισαγόταν από την Αίγυπτο από το 2000 π.Χ.  Θεωρούνταν μάλιστα πολύτιμη μεταξύ των αρχαίων λαών που εθεωρείτο ως δώρο κατάλληλο για μονάρχες, ακόμη και για Θεό: μια λεπτή επιγραφή καταγράφει το δώρο της κανέλας στο ναό του Απόλλωνα στη Μίλητο. 

Αρκετές από τις αναφερόμενες φαρμακευτικές ιδιότητες της κανέλας έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά και οφείλονται στα αιθέρια έλαια που περιέχει ο φλοιός του φυτού. 

Που βοηθά;
 ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος
• είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
• έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Η κανέλα είναι μια καλή πηγή μαγνησίου που βοηθά στην εναλλαγή της διάθεσης, και την πρόληψη εμφάνισης κραμπών. Επιπλέον, περιέχει μια ουσία που βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών.

Την ίδια ώρα βοηθά και στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνη. Η κανέλα μπορεί να θεωρηθεί και ως "λιποδιαλυτική" επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό. 

Αυτό το ξέρατε;
Η κανέλα μπορεί να ενισχύσει και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, βοηθά στην αύξηση της μνήμης, στην εστίαση, στη προσοχή και μειώνει κίνδυνο της νόσου του alzheimer. Επίσης, η κατανάλωση λίγης κανέλα κάθε μέρα, συμβάλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς και στην αποφυγή των πονοκεφάλων. 

Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στον καφέ σας, να τη χρησιμοποιήσετε σε smoothies, στα δημητριακά σας, στο γιαούρτι, ακόμη και στα φρούτα σας. Βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας στο τσάι σας ή σε ζεστό κρασί για έξτρα άρωμα και γεύση.