www.biopoiotita.gr

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Οι θρεπτικές ιδιότητες των σύκων

Τα σύκα είναι γνωστά από τα παλαιά χρόνια και αναπτύσσονται στο δέντρο Ficus. 

Καθώς μπορεί να τα βρει κάποιος και σε ξηρή μορφή, είναι δυνατόν να καταναλωθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Η θρεπτική αξία των σύκων είναι υψηλή, αφού αποτελούν καλή πηγή καλίου, ενός μετάλλου που σχετίζεται με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. 

Επιπλέον, είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, οι οποίες φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στη διαχείριση βάρους.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε φάνηκε ότι γυναίκες που αύξησαν σημαντικά την πρόσληψη φυτικών ινών μείωσαν σημαντικά τη θερμιδική τους πρόσληψη. Επιπλέον, αποτελέσματα προοπτικής μελέτης στην οποία συμμετείχαν 51.823 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξαν μια μείωση 34% του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερα φρούτα με φυτικές ίνες. Φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες είναι τα μήλα, τα σύκα, τα αχλάδια, τα δαμάσκηνα κ.ά.

Πηγή: neadiatrofis.gr