www.biopoiotita.gr

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τσουκνίδα (Άρωμα Όθρυς - Αλμυρός Μαγνησίας)

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης (460-377 π.Χ) συνέστησε την τσουκνίδα για την θεραπεία 61 ασθενειών. Ο Έλληνας ιατρός Γαληνός στο βιβλίο του “De Simplicibus Medicamentis ad Paternainum (espurio)” συνιστούσε την τσουκνίδα ως διουρητικό, καθαρτικό και για τη θεραπεία των δαγκωμάτων από τους σκύλους, της γάγγραινας, των οιδημάτων, της ρινορραγίας, της υπερβολικής εμμηνόρροιας, για τις ασθένειες που σχετίζονται με την σπλήνα, της πλευρίτιδας, της πνευμονίας, του άσθματος, των έλκων στο στόμα και στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας.
Σήμερα οι θεραπευτικές ιδιότητες της τσουκνίδας είναι γνωστές και συνεχώς γίνονται νέες μελέτες και έρευνες για να διερευνηθεί η χρήση της και στην θεραπεία πολλών παθήσεων όπως της αλλεργικής ρινίτιδας, των ρευματικών παθήσεων, των δερματικών παθήσεων, της αναιμίας, της υπερπλασίας του προστάτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
Στην εναλλακτική ιατρική το τσάι τσουκνίδα το χρησιμοποιούν ως γενικό τονωτικό.
Το τσάι τσουκνίδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία παθήσεων του κυκλοφοριακού συστήματος και στην ροή του αίματος.
Το τσάι τσουκνίδας έχει καθαρτικές ιδιότητες, βοηθάει σε ασθένειες και φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος και της χολής. Είναι επίσης πολύ ευεργετικό σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, επειδή μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα.

Συλλέγεται με το χέρι.
Καθαρό βάρος: 40 γρ.
Συσκευασίες (ένας τύπος): Σακουλάκι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου