www.biopoiotita.gr

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Παρ. Κορδοπάτης: Το κρασί δεν πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση αφού τόσο αυτό όσο και αρκετά υλικά συσκευασίας παράγονται στην Ελλάδα

Παρ. Κορδοπάτης: Το κρασί δεν πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση αφού τόσο αυτό όσο και αρκετά υλικά συσκευασίας παράγονται στην Ελλάδα

Αντοχές επιδεικνύει ο οινοποιητικός κλάδος - σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο γεν. Δ/ντης της ΚΕΟΣΟΕ, κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης - αφού όπως μας εξηγεί η παραγωγή του ελληνικού οίνου και η εμφιάλωση του πραγματοποιείται στην χώρα μας και ελάχιστα προϊόντα εισάγονται (π.χ. φελλοί). Το μεγαλύτερο πρόβλημα, χωρίς να είναι βέβαια αμελητέο - από την ημέρα που έκλεισαν οι τράπεζες και τέθηκε σε ισχύ το μέτρο του ελέγχου κίνησης κεφαλαίων εντοπίζεται στις διατραπεζικές συναλλαγές και την έλλειψη χρηματοδοτικών πηγών. Ευχή όλων, των ανθρώπων του κλάδου, είναι να βγει το γρηγορότερο δυνατό η χώρα και η ελληνική οικονομία από το σημερινό πρωτοφανές αδιέξοδο, κάτι που, όπως τονίζουν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σύμπνοια, εθνική ενότητα και σταθερή πορεία της χώρας στην ΕΕ.

Μιλώντας για την πορεία του κλάδου με τον κ. Παρασκευά Κορδοπάτη μας αναφέρει:

«Ουσιαστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις κλειστές τράπεζες εντοπίζεται στις συναλλαγές που αφορούν το εξωτερικό. Στο εσωτερικό δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των συναλλαγών (μέσω web banking) που αφορούν απαιτήσεις και υποχρεώσεις».

Και προσθέτει: «Το κρασί δεν πλήττεται ιδιαίτερα διότι είναι ένα αυτούσιο προϊόν το οποίο παράγεται στην Ελλάδα και αρκετά υλικά συσκευασίας παράγονται στη χώρα μας, οπότε έχουμε σχετικά μικρότερες επιπτώσεις».

Όσον αφορά τη ζήτηση σημειώνει: «Η ζήτηση έχει επηρεασθεί σε όλα τα προϊόντα αλλά μη ξεχνάμε ότι το κρασί σαν προϊόν έχει περάσει στην κατηγορία της κατανάλωσης χαμηλής τιμής δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Έλληνας θα διστάσει να πληρώσει την χαμηλή του αξία. Αν παρόλα αυτά συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σίγουρα θα εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα και στον κλάδο μας. Πρέπει λοιπόν να δοθεί άμεσα μια λύση διότι οι διατραπεζικές συναλλαγές είναι απαραίτητες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου