www.biopoiotita.gr

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Συμβιβαστική φόρμουλα για το γάλα

Λύση αναζητεί η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Συμβιβαστική φόρμουλα για το γάλα που θα οδηγήσει σε αναδίπλωση τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι απειλούν να καταψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση στη Βουλή, αναζητεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα περιθώρια αλλαγών θα περιγράψει σε συνάντηση που θα έχει πιθανότατα αύριο με τους διαφωνούντες βουλευτές, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Δεδομένου ότι το βασικό στοιχείο της κριτικής την οποία ασκούν οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι η διαφύλαξη της εγχώριας παραγωγής γάλακτος, αναζητείται μια λύση η οποία θα εξασφαλίζει τους ντόπιους παραγωγούς. Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι ευθύς εξαρχής η πρόβλεψη για φρέσκο γάλα δυο ημερών προκάλεσε την αντίδραση της τρόικας, ως περιοριστική στην αγορά ρύθμιση. Ωστόσο, δεδομένου ότι το ελληνικό γάλα δεν καλύπτει παρά περί το 35% των αναγκών της εγχώριας κατανάλωσης, είναι δυνατόν να γίνουν κάποιες μικρές παραχωρήσεις προς τους παραγωγούς.

Η κυβέρνηση μπορεί να παραχωρήσει τη δυνατότητα το γάλα παραγωγής τους να μένει στα ράφια για τρεις ημέρες, καθώς και τα κίνητρα, όπως η αξιοποίηση των πακέτων του ΕΣΠΑ, μέσω των συνεταιρισμών τους, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις τους. Το πολυνομοσχέδιο (στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για το γάλα) θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας, ώστε έως το Σάββατο να συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και τη Δευτέρα να ψηφιστεί.

Πηγη. http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/658757/sumvivastiki-formoula-gia-to-gala/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου