www.biopoiotita.gr

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Η ταυτότητα της φέτας

Είναι τυρί άλμης που παρασκευάζεται με συγκεκριμένη τεχνολογία (τουλάχιστον δυο μήνες ωρίμανσης) στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο νομό Λέσβου, από αιγοπροβειο γάλα σε καθορισμένη αναλογία (πρόβειο και με 30% γίδινο) και από φυλές αιγοπροβάτων που είναι παραδοσιακά εκτρεφομενες και προσαρμοσμένες στην περιοχή παρασκευής της φέτας, με διατροφή που βασίζεται στην τοπική χλωρίδα. 

Πηγή : Καθημερινή, 9 Φεβρουαρίου 2014, τεύχος 558