www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Εκτοξεύονται οι τιμές χυμού πορτοκαλιού


Ταγκαλάκη Έλενα|  07/08/2013 - 01:32 μμ
Σε ανοδικό κανάλι βάζουν τις τιμές του χυμού πορτοκαλιού οι τελευταίες ειδήσεις, τόσο από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, όσο και από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αφού οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μειωμένη παραγωγή.
Η φετινή παραγωγή στην κύρια περιοχή καλλιέργειας πορτοκαλιών της Βραζιλίας αναμένεται να μειωθεί στα 290 εκατ. κιβώτια, μια μείωση της τάξης του 26% σε σύγκριση με την περίοδο 2012/13, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ.
Η συγκομιδή πορτοκαλιών στη Βραζιλία ξεκινάει τον Ιούλιο και ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο, οπότε η εμπορική περίοδος 2013/14 έχει ουσιαστικά ξεκινήσει για το παγκόσμιο εμπόριο.
Η συγκομιδή στη Φλόριντα, όπως και στις ευρωπαϊκές χώρες ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Ιούνιο. Το πρόβλημα με το πρασίνισμα των καρπών στη Φλόριντα και η μειωμένη παραγωγή στη Βραζιλία, κυρίως λόγω της εκρίζωσης, αναμένεται να δώσουν μια σημαντική ανοδική ώθηση στις διεθνείς τιμές του χυμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Φλόριντα και η Βραζιλία αποτελούν τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής και μεταποίησης χυμού πορτοκαλιού και κυριαρχούν στο εμπόριο με κύριο προορισμό την Ευρώπη. Στη χρηματιστηριακή αγορά οι τιμές των προθεσμιακών του Σεπτεμβρίου διαμορφώνονται στα 146 σεντς ανά λίμπρα, σημειώνοντας άνοδο, ενώ τα συμβόλαια του Νοεμβρίου διαμορφώνονται, στα 145 σεντς ανά λίμπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου