www.biopoiotita.gr

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Υγιεινά και δροσερά σνακ για το καλοκαίρι

Agronews|  29/07/2013 - 04:28 μμ
Οι θερινοί μήνες και οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν μία διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ταυτόχρονα όμως με την αποφυγή λίπους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fruitylife (www.fruitylife.eu) είτε κάνετε ένα μικρό διάλλειμα από τη δουλειά είτε βρίσκεστε σε κάποια παραλία τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα συστατικά για ένα καλό γεύμα ή ένα γρήγορο σνακ.

Ειδικότερα ακολουθούν 8 συν 1 προτάσεις για υγιεινά - καλοκαιρινά σνακ:
  1. Φρουτοσαλάτα με παγωτό: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως επιδόρπιο μετά το γεύμα αλλά και ως απογευματινό σνακ. Ανανεώνει και ενυδατώνει το σώμα, προσφέροντας μία τέλεια ποσότητα βιταμινών και αντιοξειδωτικών.
  2. Γιαούρτι με φρούτα: Τα φρούτα είναι η καλύτερη προσθήκη στο γιαούρτι γιατί το τροφοδοτεί με μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και άπαχη ζάχαρη.
  3. Ιταλική σαλάτα Caprese: Με τομάτα, μοτσαρέλα, τυρί και ελαιόλαδο, η συγκεκριμένη μεσογειακή σαλάτα αποτελεί ένα ισχυρό αντί-οξειδωτικό.
  4. Χυμός λαχανικών: Δροσερό, πλούσιο με βιταμίνες, ιδιαίτερα  ισχυρό αντί-οξειδωτικό
  5. Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά: Ζυμαρικά ή ρύζι μπορούν εύκολα συνδυαζόμενα με λαχανικά να δημιουργήσουν ένα πλήρες, ελαφρύ γεύμα ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.
  6. Pan bagnat: Φτιαγμένο από ψωμί, τόνο και λαχανικά δημιουργούν και αυτά ένα πλήρες, ελαφρύ γεύμα ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.
  7. Σαλάτα λαχανικών: Πλούσιο μίγμα λαχανικών με μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και φυτικές ίνες.
  8. Φρουτώδη sticks: Κατάλληλα για τους καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα για τις ώρες στην παραλία.
  9. Φρουτώδη sticks με λαχανικά και τυρί. Το τυρί αποτελεί τον καλύτερο φίλο του φρούτου. Η προσθήκη των λαχανικών δημιουργεί ένα πλήρες γεύμα, δροσερό και δυναμωτικό.

Ο καθηγητής διατροφολογίας  G. Donegani, υπεύθυνος για την πρωτοβουλία του Ιταλικού Υπουργείου Υγείας «FRUITYLIFE», κατέληξε στις παραπάνω συμβουλές με σκοπό την εισαγωγή ακόμη περισσότερο φρούτων και λαχανικών στις διατροφικές συνήθειες των Ιταλών.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου