www.biopoiotita.gr

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ανοίγει τις πύλες του ο « Αγροτικός Αύγουστος 2013» στα Χανιά

Mε στόχο την ανάδειξη των πιστοποιημένων και τυποποιημένων Κρητικών προϊόντων των βιολογικών προϊόντων καθώς και των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης διοργανώνεται και φέτος στα Χανιά η 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων - Αγροτικός Αύγουστος 2013.
Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 100 επιχειρήσεις και φορείς, από όλη την Κρήτη, θα φιλοξενηθεί από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου στο χώρο της Δυτικής Τάφρου ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 το βράδυ της Παρασκευής από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

«Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που έχει ως στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς, την προβολή των τοπικών προϊόντων καθώς και την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, που κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης κατέθεσε πρόταση ώστε η έκθεση να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια και να μετατραπεί σε διεθνή έκθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία στην περιοχή της Αγιάς, όπου υπάρχουν ήδη οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, ενός μόνιμου εκθεσιακού χώρου όπου θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και κλαδικών εκθέσεων.

«Πρόκειται για έκθεση υπερτοπικού χαρακτήρα», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί θεσμό για τα Χανιά.

Την έκθεση οργανώνουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης τον δήμο και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όλα τα προϊόντα θα διατίθενται σε τιμές έκθεσης ενώ τα περίπτερα θα είναι ανοικτά από τις επτάμιση το απόγευμα έως τις εντεκάμιση το βράδυ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την αρχαία Κρητική διατροφή, ενώ κάθε μέρα οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την Κρητική παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου