www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ξεκινά στις 19/7 η 11η Παγκρήτια Αγροτική-Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου


Από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου θα διεξαχθεί η 11η Παγκρήτια Αγροτική-Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου. Οι τομείς συμμετοχής περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, την αμπελουργία, την οινοποιία, τις βιολογικές καλλιέργειες, τα αγροτικά μηχανήματα, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, αλλά και την ενέργεια, την τεχνολογία περιβάλλοντος, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, το αυτοκίνητο τη δόμηση και την κατοικία.
Η εν λόγω έκθεση αποτελεί πρωτοπόρο θεσμό για τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης και οργανώνεται από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης ενώ στηρίζεται από το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Για το εκθεσιακό γεγονός μίλησαν την Τρίτη 9 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης και ο πρόεδρος της Alpha Expo Άγγελος Καραμπίκας.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθειά της για την υποστήριξη τέτοιων θεσμών. Ξεκινήσαμε από το Ρέθυμνο, συνεχίζουμε στο Αρκαλοχώρι και στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια για την προώθηση του πρωτογενή τομέα. Μαζί με τους δήμους, μαζί με το Επιμελητήριο μπορούμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει για την ανάπτυξη της Κρήτης, πιστεύοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε όλη την Κρήτη», ανέφερε ο περιφειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογεράκης τόνισε: «Με κύριο στόχο της πολιτικής μας τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, την ενίσχυση των αγροτών και των εμπόρων που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, διοργανώνουμε για 11η φορά στην ιστορία του θεσμού την Αγροτική - Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου. Έπειτα από την επιτυχία της διοργάνωσης το 2011 και την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στην έκθεση, που για πρώτη φορά είχε εκτός από αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα, συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία μας με τους αγρότες, τους παραγωγούς, αλλά και τους εμπόρους και επιχειρηματίες, αναβαθμίζοντας συνεχώς τη διοργάνωση. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί ως κόμβος συνάντησης και για τον τοπικό εμπορικό επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά του νησιού.

Τέλος, ο κ. Αλιφιεράκης επεσήμανε: «Το Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετέχει και στηρίζει την 11η Παγκρήτια Αγροτική-Εμπορική Έκθεση Αρκαλοχωρίου, μια έκθεση που στοχεύει να τονώσει την αγροτική οικονομία στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσφέροντας διέξοδο στον αγροτικό και εμπορικό κόσμο της περιφέρειας, έτσι ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να προγραμματίσει για το μέλλον».
http://www.paseges.gr/el/news/Xekina-stis-19-7-h-11h-Pagkrhtia-Agrotikh-Emporikh-Ekthesh-Arkalohwrioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου