www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πελοπόννησος: Οινοπαραγωγοί δέχτηκαν Κινέζους στο κτήμα Σπυρόπουλου

Agronews|  12/06/2013 - 06:36 μμ
Την εδώ και καιρό ομαδική προσπάθεια του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου για την αναγνώριση των τοπικών οίνων στο εξωτερικό ήρθε να ενισχύσει η συνάντηση Κινέζων δημοσιογράφων και γευσιγνωστών με οινοπαραγωγούς από όλη την Πελοπόννησο στο κτήμα του κ. Σπυρόπουλου την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Η φιλοξενία ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του ιδιοκτήτη κτήματος Σπυρόπουλου και συνεχίστηκε με τη δοκιμασία οίνων από κάθε οινοπαραγωγό ξεχωριστά και στη συνέχεια τους παρατέθηκε γεύμα μπάρμπεκιου.

Οι οινοπαραγωγοί που μίλησαν στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr τόνισαν ότι η χρονιά του 2012 ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων. Η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα ο τόπος της Μαντινείας φημίζεται για το γευστικό φρουτώδες και αρωματικό κρασί του σε όλη την Ελλάδα και τώρα γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια αναγνώρισης σε μία ευρεία αγορά όπως της Κίνας, της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Κορέας και της Ινδίας.

Αισιόδοξοι οι οινοπαραγωγοί έχοντας ένα δυνατό προϊόν που μπορεί άνετα να συναγωνιστεί παγκόσμιας φήμης κρασιά δίνουν αγώνα ώστε να γίνει εξαγωγή των οίνων μας, μιας και η ελληνική αγορά μόλις τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζει και προτιμά ελληνικά κρασιά στο τραπέζι τους.

(Πηγή: ArcadiaPortal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου