www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σχεδόν ολική η καταστροφή στις ελιές Χαλκιδικής

Ταγκαλάκη Έλενα|  12/06/2013 - 11:19 πμ
Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της περιοχής εφιστούν την προσοχή του ΕΛΓΑ και των αρμόδιων υπουργείων.
Στα γραφεία του συνεταιρισμού στις Καλύβες Χαλκιδικής βρέθηκαν εκπρόσωποι των υπολοίπων συνεταιρισμών της περιοχής για το θέμα της απώλειας παραγωγής στην ελιά Χαλκιδικής.

Οι συνεταιρισμοί Καλυβών, Νικήτης, Νέας Ολύνθου, Μεταμόρφωσης, Αγίου Μάμαντος, Νέων Πλαγίων, Νέας Φώκαιας, Νέας Τρίγλιας, Πορταριάς, Ορμυλίας, Τένεδου, Αγίου Παντελεήμονα, Σημάντρων και ΑΣΟ Ορμυλίας σε επιστολή τους προς τον ΕΛΓΑ εφιστούν την προσοχή της πολιτείας για το πρόβλημα της καρπόδεσης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξε τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Χαλκιδικής.

Η επιστολή των συνεταιρισμών Χαλκιδικής έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις Καλύβες  και στα γραφεία του Γεωργικού Συνεταιρισμού συγκεντρώθηκαν  οι εκπρόσωποι των παραπάνω  συνεταιρισμών  με μοναδικό θέμα: Καθολική καταστροφή της καρπόδεσης της ελιάς λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε όπως όλοι οι αρμόδιοι φορείς  άμεσα να επιδείξουν ενδιαφέρον  για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του Ν.Χαλκιδικής .

Η ολική σχεδόν καταστροφή του ελαιοκάρπου θα μας οδηγήσει με μηδενικό εισόδημα σε πρόβλημα βιοποριστικό. Δεν μπορούμε να ξανακαλλιεργήσουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας . Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξής μας.

Δεν πρέπει οι αρμόδιοι να ξεχνούν τον αγρότη της Χαλκιδικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου