www.biopoiotita.gr

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ροζ καπνός στον ουρανό της Ρώμης


Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των γυναικών από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Δύο γυναίκες έβγαλαν έξω τα στήθη τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, την ώρα που οι καρδινάλιοι αποσύρονταν στην Καπέλα Σιστίνα για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του νέου πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο γυμνόστηθες γυναίκες συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας. Οι γυναίκες είχαν γράψει στα σώματά τους τις φράσεις: «Όχι άλλος πάπας» και «Όχι πια παιδεραστία».

Λίγη ώρα πριν ακτιβίστριες είχαν απελευθερώσει ροζ καπνό από ένα λόφο, σε μικρή απόσταση, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι οι γυναίκες παραμένουν αποκλεισμένες από τη λήψη αποφάσεων στο Βατικανό.

Οι φεμινιστικές οργανώσεις ζητούν εδώ και πολλά χρόνια περισσότερες αρμοδιότητες εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονούνται ιερείς.

Τα στοιχεία των γυναικών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα γυναικών, μελών της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης Femen, οργάνωσε μια παρόμοια κινητοποίηση στο Μιλάνο, την ώρα που προσερχόταν σε εκλογικό κέντρο ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου