www.biopoiotita.gr

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διακόσμηση από ανακυκλώσιμα υλικά σε Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης


Κουρμαδάς Λεωνίδας|  08/03/2013 - 04:53 μμ
Μ' έναν δημιουργικό, πρωτότυπο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο έχουν επιλέξει οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου στην Ξάνθη να διακοσμούν τους χώρους του κτιρίου, όπου περνούν πάνω από έξι ώρες την ημέρα.

Αξιοποιώντας μόνο χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια καθώς και ρολά από χαρτί υγείας, οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων έχουν δημιουργήσει εκπληκτικές διακοσμήσεις δίνοντας άλλη όψη μέσα και έξω από το σχολείο.



Τα πλαστικά μπουκάλια χρησίμευσαν για να φτιάξουν πανέμορφες γλάστρες, στις οποίες οι τρεις μεγαλύτερες τάξεις φύτεψαν λουλούδια, ενώ ο κάθε μαθητής περιποιείται το δικό του λουλούδι, δείχνοντας υπευθυνότητα.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία φωτιστικών αλλά και διαφόρων διακοσμητικών λουλουδιών που ομορφαίνουν τους διαδρόμους του σχολείου.


«Τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν αντί να μαλώνουν. Αρχίζουν να αξιοποιούν τα ανακυκλώσιμα υλικά και αυτό αποτελεί πρόταση για όλα τα σπίτια. Είναι βέβαιο, ότι το όμορφο περιβάλλον μέσα και έξω από το σχολείο και η δημιουργική απασχόληση, απομακρύνει τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, για τα οποία τόσο μεγάλη κουβέντα γίνεται τελευταία», εξήγησε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια του σχολείου, Εύη Στυλιανίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου