www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πρόθεση της καπνοβιομηχανίας Philip Morris για αύξηση της απορρόφησης ελληνικού καπνού


Την πρόθεση της πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris για την απορρόφηση του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών στην επόμενη τριετία έκανε γνωστή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης κατά την διάρκεια της σημερινής (7/2) συνέντευξης Τύπου.

«Η Philip Morris είναι μια μεγάλη εταιρεία, αγοράζει καπνά από τον τόπο μας και χτες μάλιστα, επισήμως είδαν τον πρωθυπουργό και εκδήλωσαν ενδιαφέρον ν’ αγοράσουν πολύ περισσότερα καπνά από τον τόπο μας».
Και πρόσθεσε: «Είναι στην πρόθεσή τους ν’ αγοράζουν πολύ περισσότερα ελληνικά καπνά στο ύψους του 50% της παραγωγής μας. Αυτό μέσα στην επόμενη τριετία. Θα γίνουν οι συζητήσεις και όταν θα καταλήξουμε κάπου θα φανεί καθαρά τι ακριβώς εννοούν στις προτάσεις τους και τι θα υπογραφεί διμερής συμφωνία γι’ αυτό».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το μοντέλο είναι συμβολαιακή γεωργία μέσα από μία συμφωνία διμερή ο υπουργός απάντησε: «Δε μπήκαμε σ’ αυτές τις λεπτομέρειες, όταν θα γίνει θα το καταλάβουμε. Αυτή τη στιγμή σας περιγράφω την πρόθεση και το στόχο».

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&ID=77918

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου