www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Πανευρωπαϊκό το πρόβλημα του διατροφικού σκανδάλου


Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε 16 χώρες της Ευρώπης.
Οι Γερμανικές αρχές έχουν πάρει δείγματα από καταστήματα τροφίμων στη χώρα και προχωρούν σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει και εκεί πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ, οι Υπουργοί της ΕΕ για αγροτικά θέματα συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες καθώς το θέμα έχει πάρει πλέον πανευρωπαϊκές διαστάσεις.
Ο Ιρλανδός υπουργός γεωργίας δήλωσε: «Είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα, που χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή λύση και παρά το γεγονός ότι η αρχική ευθύνη για την τήρηση των κανόνων για την προστασία των καταναλωτών έγκειται σε κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά, υπάρχει και ο συντονιστικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.»
Η περίπλοκη διαδρομή του κρέατος φέρεται ότι ξεκίνησε από σφαγεία στη Ρουμανία. Αποκαλύφθηκε στη Βρετανία όμως όταν διαπιστώθηκε ότι κατεψυγμένα προϊόντα με κιμά γνωστής εταιρείας περιείχαν κρέας αλόγου και όχι βοδινό. Τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας όπως και άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών δεν είχαν περάσει από υγειονομικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου