www.biopoiotita.gr

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αν μειωθεί ξανά ο κατώτατος μισθός θα γίνει κοινωνική έκρηξη, λέει η ΓΣΕΕ


Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου, για το ύψος του κατώτατου μισθού. «Εύχομαι να ήταν μια γκάφα ολκής. Εάν υπάρξει, όμως και η παραμικρή υπόνοια ότι έρχεται περαιτέρω μείωση θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη» είπε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος.
«Έχουμε φτάσει πλέον σε επίπεδα τραγικά. Όλοι αυτοί ξεχνούν τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, με την κατακόρυφη αύξηση της μαύρης και της ανασφάλιστης εργασίας» τόνισε ο κ.Παναγόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον έννομη τάξη γύρω από τους μισθούς.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών άναψε φωτιές στην κυβέρνηση με τη δήλωση του ότι στην Ελλάδα το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός είναι ακόμη υψηλός.
Η δήλωση αυτή σήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο μέσα στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.
Ο ίδιος, ωστόσο, ο κ. Μέργος έσπευσε να διαψεύσει στη συνέχεια κατηγορηματικά ότι μέσω του σχολίου του ζητούσε περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. «Ουδέποτε ζήτησα μείωση κατώτατου μισθού» τόνισε.
Σπεύδοντας να σβήσει τη φωτιά που πρόλαβε να ανάψει η δήλωση του κ.Μέργου το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του τόνισε ότι «για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού».
Έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat για το ύψος του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, διευκρινίζει το υπουργείο, στην άμεση αντίδρασή του αφού το τελευταίο που θα ήθελε αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στα εργασιακά.
Άμεση η αντίδραση και του Γ.Βρούτση: «Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός» και έτσι θα μείνει μέχρι το τέλος του προγράμματος.
Ωστόσο, το «άδειασμα» του γενικού γραμματέα δεν καθησύχασε τους κυβερνητικούς εταίρους που με σκληρές δηλώσεις, αποδεικνύουν ότι τέτοιου είδους αναφορές πριονίζουν την κυβερνητική συνοχή που -όπως όλα δείχνουν- κινείται σε πολύ λεπτή ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου