www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Προσπάθεια εξαπάτησης Ελλήνων εμπόρων και παραγωγών ελαιόλαδου


Σκοπό την εξαπάτηση Ελλήνων παραγωγών και εμπόρων ελαιολάδου είχε εταιρεία από τη Βραζιλία.
Η εταιρεία με την επωνυμία «Maridosa Group Ltda», φέρεται να έχει έδρα στη Βραζιλία, και η δράση της περιήλθε σε γνώση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) Σαο Πάολο, Βραζιλίας.
Η εταιρεία, όπως σημειώνεται σε έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ στη Βραζιλία, εμφανίζεται ως ενδιάμεσος για την προμήθεια πολύ μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου για λογαριασμό του βραζιλιανού υπουργείου Οικονομικών και ζητάει χρηματικά ποσά από τους υποψήφιους προμηθευτές, είτε ως εγγύηση για τη συναλλαγή, είτε για την έκδοση κάποιου πιστοποιητικού. Προσκομίζει, δε, διάφορα έγγραφα με ψευδείς ενδείξεις και σφραγίδες, τα οποία και παρουσιάζει ως επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών.
"Συνιστούμε στους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς να είναι επιφυλακτικοί στις συναλλαγές τους με εταιρίες που τους προσεγγίζουν μέσω email, με δέλεαρ πολύ μεγάλες παραγγελίες και, ως ελάχιστη προϋπόθεση συνεργασίας, να ζητούν και να εξακριβώνουν τον αριθμό μητρώου της επιχείρησης που τους προσεγγίζει (CNPJ)" σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο.
Περισσότερες πληροφορίες στην πύλη Agora και συγκεκριμένα στη θέση:www.agora.mfa.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=57&fid=34759 ", καταλήγει το σχετικό έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ.
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου