www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ενδιαφέρον των Γερμανών για προϊόντα από Λέσβο


Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των Γερμανών για τα λεσβιακά προϊόντα στη Διεθνή Έκθεση προώθησης Τροφίμων και Αγροτικών Προϊόντων που πραγματοποιείται στο Βερολίνο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Οι Γερμανοί αναζητούν τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, αλλά και με γεωγραφική ένδειξη. Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση, αποσκοπεί στην ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη Γερμανία που αποτελεί τη δεύτερη στην κατάταξη χώρα που εισάγει ελληνικά αγροτικά προϊόντα και βάσει του ενδιαφέροντος συμμετοχής, έχει εντάξει στο περίπτερό της ελαιόλαδο και ούζο της Λέσβου και προϊόντα μαστίχας της Χίου.
Ενδεικτικές του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρείται για τα προϊόντα της Λέσβου και της Χίου, είναι και οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη στο «ΒΗΜΑ FM 99,5» στις οποίες μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «όλα τα μηνύματα είναι θετικά και ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας, κάνει μια στροφή προς την ποιοτική γεωργία. Τρελαίνονται με το ελαιόλαδο που έχουμε φέρει εδώ, τα βιολογικά μας προϊόντα, το λάδι της Λέσβου, με τα τυριά μας. Αν δείτε την προσέλευση του κόσμου, θα δείτε ότι δεν υπάρχει άλλο περίπτερο με τόσο πολύ κόσμο που να θέλουν να δοκιμάσουν τα προϊόντα του.» τόνισε ο Υπουργός.
Ιδιαίτερο είναι και το ενδιαφέρον που παρατηρείται για τα προϊόντα της μαστίχας, που χαρακτηρίζονται ως τα πλέον πρωτοποριακά της έκθεσης, με τους επισκέπτες να ζητούν πληροφορίες για την προέλευσή τους και τον τρόπο παραγωγής τους.
Μυρσίνη Τζινέλλη
ΠΗΓΗ: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου