www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη βιολογική γεωργία


Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη βιολογική γεωργία

Agronews|  22/02/2013 - 06:32 μμ
Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, ως επικεφαλής εταίρος του έργου Bio-Brand και ο Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, ΔΗΩ, εταίρος του έργου διοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο:«Η Βιολογική Γεωργία και τα Προϊόντα της» (1-2 Μαρτίου 2013).
Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που αναζητούν νέα επαγγελματική δραστηριότητα και επιθυμούν να ασχοληθούν με τον κλάδο των βιολογικών προϊόντων, όσο και σε παραγωγούς οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν από τον συμβατικό στο βιολογικό τρόπο καλλιέργειας. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη βιολογική γεωργία και τη μεταποίηση των προϊόντων της, καθώς επίσης και η ενημέρωσή τους για θέματα εμπορίας και διακίνησής τους.
Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου θα γίνει η εισαγωγή στη βιολογική γεωργία, όπου θα αναλυθούν συγκεκριμένες καλλιέργειες, θα ακολουθήσει ξενάγηση στους βιολογικούς λαχανόκηπους του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικά με τους τρόπους και τα κανάλια διακίνησης των βιολογικών προϊόντων.
Τη δεύτερη ημέρα, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε αγροκτήματα και  μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας βιολογικών προϊόντων. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε αγροκτήματα που βρίσκονται στην περιοχή Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με γεωπόνους, όσο και με παραγωγούς, και επιχειρηματίες,  να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες,, καθώς και να θέσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη βιολογική γεωργία και τα προϊόντα της.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι εντελώς δωρεάν και οι δαπάνες μετακίνησης των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από το έργο.  Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωση, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής και την αποστείλετε στους διοργανωτές είτε με email: info@biocluster.gr, είτε με fax: 2310 541 491
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Development of a common branding scheme for the promotion of organic local products of the cross border region – Bio-Brand” που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου