www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βιβλική νεροποντή στην Αττική - Μια νέα γυναίκα έχασε την ζωή της


Τραγικές συνέπειες είχε η έντονη νεροποντή που έπληξε τις πρωινές ώρες την Αττική. Μια 23χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της, στην περιοχή του Αμαρουσίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της εξαιτίας της βροχόπτωσης, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς. Η κοπέλα εκτιμάται ότι φοβήθηκε να βγει έξω από το αυτοκίνητο στον πλημμυρισμένο δρόμο

Η νεροποντή ήταν η χειρότερη που έπληξε την Αττική από το 1961, με πολύωρη καταρρακτώδη βροχόπτωση και χαλάζι, που προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα σε οδηγούς και νοικοκυριά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών έπεσε τόση βροχή, όση έπεσε όλο το μήνα Φεβρουάριο το 2012.

Η ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική, ξεκίνησε λίγο μετά τις 05.00. το πρωί. Δρόμοι και υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν. Φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές, ενώ στις κεντρικές οδικές αρτηρίες επικράτησε κυκλοφοριακό χάος.

Δεκάδες οδηγοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δρόμους-χείμαρρους και την έντονη χαλαζόπτωση. Πολλοί από αυτούς είδαν τα οχήματά τους να μένουν ακινητοποιημένα, άλλοι απελπισμένοι και άλλοι ψύχραιμοι.

Δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε παρκαρισμένα οχήματα. Στον περιφερικό δρόμο του Λυκαβηττού κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε με πέτρες και χώμα δημιουργώντας προβλήματα στους οδηγούς. Στην οδό Πανεπιστημίου τοποθέτησαν σάκους με άμμο για να μην πλημμυρίσουν οι στοές και τα καταστήματα.

Στον Άγιο Παντελεήμονα κατέρρευσε ένα ακατοίκητο σπίτι που είχε σφραγίσει προ ημερών η αστυνομία.

Συνεργεία των δήμων και της πυροσβεστικής εργάζονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων στους δρόμους και σε λίγη ώρα αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του παλαιού Ιππόδρομου, στο ρεύμα προς Συγγρού.

Στη μέση ήταν κομμένος ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος καθώς η κυκλοφορία των συρμών είχε διακοπεί από τον Ταύρο ως την Ομόνοια λόγω προβλημάτων στους σταθμούς Θησείο και Μοναστηράκι.

Το απόγευμα αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και στον σταθμό του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»,λόγω εισροής βρόχινων υδάτων αλλά και η ομαλή λειτουργία του τραμ.

Ατύχημα παραλίγο να συμβεί το πρωί και στη Βουλή, όταν το μεταλλικό πλαίσιο του θόλου υποχώρησε την ώρα που υπάλληλος επιχειρούσε να απομακρύνει από εκεί τα νερά προκειμένου να μην πέσουν στην αίθουσα της ολομέλειας.

Η γυναίκα βρέθηκε αιωρούμενη στο κενό και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συναδέλφων της.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν στην Αττική και μέχρι το βράδυ αναμένεται να περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου