www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

5 σνακ που διώχνουν την κούραση


Νιώθετε "πεσμένοι" και θέλετε άμεσα ενέργεια; Ένα τονωτικό σνακ είναι ο καλύτερος και ο πιο απολαυστικός τρόπος να τονωθείτε στη στιγμή!

Σαλάτα ταμπουλέ

Για ενέργεια στο φουλ σας προτείνουμε μια σαλάτα ταμπουλέ. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, κάλιο και νάτριο. Το πλιγούρι που περιέχει η συγκεκριμένη σαλάτα μας προσφέρει άμυλο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Ο μαϊντανός που είναι απαραίτητο συστατικό αυτής της σαλάτας είναι πλούσιος σε βιταμίνη C που αυξάνει την απόδοση του οργανισμού και σε ιχνοστοιχεία. 

Φρούτο με τυρί 

Συνδυάστε ένα μήλο με ένα κομμάτι τυρί και πάρτε το μαζί σας στη δουλειά για το απόγευμα. Επιλέξτε τυρί με λίγα λιπαρά και ψωμί ολικής αλέσεως. Το τυρί περιέχει πρωτεΐνη που είναι χρήσιμη για να έχετε ενέργεια και το μήλο περιέχει φυτικές ίνες που σας βοηθούν να έχετε ενέργεια για περισσότερη ώρα.

Μπάρες δημητριακών  

Τα energy bars με φρούτα και δημητριακά αποτελούν μια καλή επιλογή, αν θέλετε ενέργεια άμεσα και δεν έχετε χρόνο για κάποιο πλήρες γεύμα. Περιέχουν πρωτεΐνη από τους ξηρούς καρπούς και φυτικές ίνες από τα φρούτα. 

Γιαούρτι με φρούτα 

Αν νιώθετε ότι σας λείπει ενέργεια απολαύστε γιαούρτι με αχλάδι. Ψιλοκόψτε το αχλάδι και ρίξτε από πάνω του το γιαούρτι σε ένα μπολ. Το αχλάδι μας προσφέρει βιταμίνες Α, Β και C και το γιαούρτι ασβέστιο. Επίσης το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο και σίδηρο, συστατικά που είναι απαραίτητα για να έχουμε ενέργεια και να μην νιώθουμε κουρασμένοι. Περιέχει ακόμα πολλές φυτικές ίνες και σάκχαρα, συνδυασμός που μας παρέχει ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σάντουιτς με φιστικοβούτυρο 

Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με λίγο φυστικοβούτυρο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ, που θα σας τονώσει για αρκετή ώρα. Οι φυτικές ίνες του ψωμιού σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες και το λίπος από το φυστικοβούτυρο αποδεσμεύουν ενέργεια σταδιακά. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σνακ σας προσφέρει τόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Μάνος Σιγανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου