www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ελληνικό µαρόν γλασέ µε κάστανα απ’ το Πάικο

Όπως πληροφορείται η Agrenda, οι επενδυτές έχουν προχωρήσει στην ενοικίαση ενός απενεργοποιηµένου εργοστασίου των Αφών Χαϊτογλου στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου και έχουν ήδη ξεκινήσει την εγκατάσταση των µηχανηµάτων προκειµένου να είναι έτοιµο να λειτουργήσει τη φετινή εµπορική σεζόν που ξεκινά το Σεπτέµβριο. Μάλιστα, έχουν προσεγγίσει καλλιεργητές από τα καστανοχώρια της περιοχής του όρους Πάικου δηλώνοντας την πρόθεσή τους να απορροφήσουν το σύνολο της παραγωγής που φτάνει τους 1.000 τόνους. Όπως ανέφεραν, η τιµολόγηση θα πραγµατοποιείται λίγο πριν τη συγκοµιδή σύµφωνα µε τις τρέχουσες τιµές της αγοράς και ανάλογα µε την ποιότητα του προϊόντος.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 2,5-3 εκατ. ευρώ τα οποία, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Επιµελητηρίου Κιλκίς, Παύλο Τονικίδη που έφερε τους επιχειρηµατίες σε επαφή µε τους παραγωγούς, θα προέλθουν εξ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια. Γεγονός που δηµιουργεί βάσιµες… υποψίες ότι πίσω από το εγχείρηµα βρίσκεται κάποια από τις µεγάλες  ιταλικές βιοµηχανίες επεξεργασίας κάστανου που προµηθεύονται πρώτη ύλη από την Ελλάδα.

Ως εµπνευστής του έργου πάντως και άνθρωπος που «τρέχει» το πρότζεκτ εµφανίζεται ο Μιχάλης ∆ιακοµιχάλης, επιχειρηµατίας µε καταγωγή από την Κάλυµνο και µακρόχρονη επιτυχηµένη παρουσία στον κλάδο των ταµειακών µηχανών. Σύµφωνα µε τον ίδιο, σε πρώτη φάση το βάρος θα δοθεί στην επεξεργασία του φρέσκου κάστανου (στοιχειώδης αποστείρωση για µεγαλύτερη διάρκεια ζωής), στο προψηµένο κάστανο και σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής όπως το φηµισµένο µαρόν γλασέ και οι πάστες. Σε βάθος χρόνου, η παραγωγή µπορεί να επεκταθεί σε ακόµα πιο πρωτότυπα προϊόντα όπως σνακ ή και µπίρα από κάστανο.

Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου