www.biopoiotita.gr

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη | Δωρεάν εξετάσεις για παιδιά από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κοντά στα παιδια με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις βρίσκονται οι Γιατροί του Κόσμου.
Η Μονάδα τους θα βρεθεί κοντά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει:
  • Δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση.
  • Δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων.
  • Προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας.
  • Εμβολιαστική κάλυψη.



Η Μονάδα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

http://www.thestival.gr

Δωρεάν εργαστήρια τέχνης για ανέργους στο ΜΜΣΤ Θεσσαλονίκης

Σκοπός του προγράμματος είναι να διδάξει στα άτομα αυτά νέες δεξιότητες σε τομείς όπως οι καλές τέχνες, η φωτογραφία, το σχέδιο, το βίντεο και η χαρακτική.  Θα σχηματιστούν τμήματα 20-25 ατόμων για κάθε μάθημα, ήτοι συνολικά μπορούν να παρακολουθήσουν 150 άτομα.
Διάρκεια Προγράμματος: Οκτώβριος 2012 – Μάρτιος 2013 (δύο κύκλοι).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για περίπου 100-125 άνεργα άτομα ηλικίας 20-40 ετών
ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ
Βασικός στόχος του προτεινόμενου προγράμματος είναι

  • η απασχόληση ανέργων ατόμων σε τομείς της τέχνης,
  • η προώθηση της συλλογικής καλλιτεχνικής διαδικασίας με σκοπό την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

ΣΤΟΧΟΙ
Για τους συμμετέχοντες:
  • Να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης διαπραγματευόμενοι έννοιες που ενυπάρχουν στα έργα τέχνης, με τρόπο ψυχαγωγικό.
  • Να αποκτήσουν εξοικείωση με το μουσειακό περιβάλλον (και γενικότερα τους χώρους πολιτισμού) και να εκτεθούν στα ποικίλα νέα ερεθίσματα που αυτοί προσφέρουν.
  • Να πειραματιστούν με ένα εύρος υλικών και εικαστικών τεχνικών.
  • Να ενισχύσουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες τάσεις/κλίσεις τους μέσα από την τέχνη και την εικαστική πρακτική.
  • Να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση και η αίσθηση της αυταξίας μέσα σε ένα ευρύτερο σύστημα.
  • Να ανακαλύψουν νέες κατευθύνσεις στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
"Δώσε σε έναν πεινασμένο ένα ψάρι και αύριο θα ξαναπεινάσει. Μάθε του να ψαρεύει και δεν θα πεινάσει ποτέ"

T. 2310 240002 & 2310 281567
ΕΓΝΑΤΙΑ 154, (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

Βιολογικές Ελιές Καλαμών

Bιολογικές ελιές Καλαμών, διαλεγμένες, επεξεργασμένες αποκλειστικά με φυσικές μεθόδους. 
Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά HACCP και βιολογική πιστοποίηση από την Bio Hellas.
Οι βιολογικές ελιές Καλαμών είναι διαθέσιμες: σε ελαιόλαδο, σε άλμη ολόκληρες, σε άλμη εκπυρινωμένες, " Al Naturale".
Περισσότερα στοιχεία στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=13&id=174

Βιολογικές Ελιές Θρούμπες Θάσου

Η Ελιά Θρούμπα Θάσου είναι Ελληνικό Προϊόν, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.
Οι Βιολογικές ελιές Θρούμπες Θάσου ''Telhinia'' διατίθενται σε συσκευασία vacuun 250gr.
Συστατικά: Πράσινη Θρούμπα Θάσου με κουκούτσι, λεμόνι, σκόρδο, μάραθος, θυμάρι,χυμός λεμονιού. 
Η συγκομιδή τους γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, πρίν ωριμάσει και ξεπικρίζονται με σκέτο νερό. Η ελαφριά πικρή γεύση της σε συνδυασμό με τα μυρωδικά την συγκαταλέγει στα προιόντα delicatessen.
Περισσότερα στοιχεία στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=13&id=173

Brand name Πελοπόννησος για τα τοπικά προϊόντα


Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name Πελοπόννησος σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε σε ημερίδα στην Τρίπολη.
Οι προσπάθειες κινούνται ταυτόχρονα προς την κατεύθυνση της προβολής των Πελοποννησιακών προϊόντων σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού.
Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ
http://www.kano-oikonomia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2942%3Abrand-name-&catid=61%3A-1&Itemid=62

Σκόρδο: καλλιέργεια στο σπίτι και ιδιότητες


Σπορά σκόρδου
Οι  εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: τοφθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίου.
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό.
Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω).Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να είναι 10 εώς 15 εκατοστά.
Καθώς τα σκόρδα αναπτύσσονται μέσα στο χώμα, το χώμα πρέπει να είναι μαλακό. Πριν τη σπορά, σκάψτε το χώμα σε βάθος 20 εώς 30 εκατοστά και εμπλουτίστε το με κομπόστ.Ποτίζετε τακτικά τα σκόρδα.Σταματήστε το πότισμα μερικές εβδομάδες πριν τη συγκομιδή.
Ανάπτυξη σκόρδου
Τα σκόρδα έχουν αργή ανάπτυξη. Μπορεί να χρειαστούν και μέχρι 10 μήνες από την εποχή σποράς με την ημέρα που θα έρθει η ώρα της συγκομιδής.
Κάθε σκελίδα θα αναπτυχθεί σε πλήρες σκόρδο με μέχρι 20 σκελίδες. Αν σπείρετε τα σκόρδα το Φθινόπωρο, το ριζικό σύστημα του σκόρδου θα αρχίσει να αναπτύσσεται πριν φτάσει ο Χειμώνας. Είναι όμως πολύ πιθανό να μην εμφανιστεί ακόμη το πράσινο υπέργειο τμήμα του σκόρδου.
Να αφαιρείτε τα αγριόχορτα που θα αναπτύσσονται γύρω από τα σκόρδα. Τα σκόρδα δεν τα πάνε καλά με τον ανταγωνισμό με τα αγριόχορτα.
—Συγκομιδή σκόρδου
Τα σκόρδα είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν τα φύλλα τους γίνουν καφέ και ξεραθούν. Σταματήστε να τα ποτίζετε μερικές εβδομάδες πριν τη συγκομιδή.
Αφού βγάλετε τα σκόρδα από το χώμα, μπορείτε να τα πλέξετε σε πλεξούδες. Κρεμάστε τις πλεξούδες σε ένα μέρος μακριά από υγρασία για να ξεραθούν. Η θερμοκρασία στο χώρο αποθήκευσης πρέπει να είναι περίπου 10 βαθμούς Κελσίου.
—Ως τροφή και ως φάρμακο
Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, αφυδατωμένο, ή ως εκχύλισμα.Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της ελληνικής κουζίνας.
Πηγή DIYTV

Βιολογικές Ελιές Άμφισσας

Bιολογικές ελιές Άμφισσας διαλεγμένες, επεξεργασμένες αποκλειστικά με φυσικές μεθόδους. 
Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά HACCP και βιολογική πιστοποίηση από την Bio Hellas. 

Οι βιολογικές ελιές Άμφισσας είναι διαθέσιμες: σε ελαιόλαδο, σε άλμη ολόκληρες, σε άλμη εκπυρινωμένες, "Al Naturale", γεμιστές με πιπεριά, σκόρδο, λεμονί ή αμύγδαλο.


Ladi Ήρα

Η Selinountas Farms είναι μια επιχείρηση με αντικείμενό της την παραγωγή παραδοσιακών gourmet προϊόντων. Η παράδοση δένει αρμονικά με τις σύγχρονες μεθόδους και με την πιστοποιημένη ποιότητας από τους αυστηρότερους οργανισμούς (ΔΗΩ). Το ladi και οι ελιές είναι ένα από τα σπουδαιότερα αγαθά και αποτελούν τον πυρήνα για την ανάπτυξη των εξαιρετικών προϊόντων της εταιρίας.

Το ladi Ήρα είναι ένας εξαιρετικής ποιότητας πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα απο βιολογικά ελαιόδεντρα που βρίσκονται στις πλαγιές του Σελινούντα, Αχαϊας, βόρεια προς τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Η πρόωρη επιλεκτική συγκομιδή του καρπού και η "εξαγωγή εν ψυχρώ" με παραδοσιακά μηχανικά μέσα συγκρατεί και διατηρεί τις φυσικές ουσίες του καρπού, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του ελαιόλαδου.
ΟΞΕΑ: 0,5
Περισσότερα στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=13&id=334

Ladi Αφροδίτη

Η Selinountas Farms είναι μια επιχείρηση με αντικείμενό της την παραγωγή παραδοσιακών gourmet προϊόντων. Η παράδοση δένει αρμονικά με τις σύγχρονες μεθόδους και με την πιστοποιημένη ποιότητας από τους αυστηρότερους οργανισμούς (ΔΗΩ). Το ladi και οι ελιές είναι ένα από τα σπουδαιότερα αγαθά και αποτελούν τον πυρήνα για την ανάπτυξη των εξαιρετικών προϊόντων της εταιρίας.

Το ladi Aphrodite είναι ένας εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα απο βιολογικά ελαιόδεντρα που βρίσκονται στις πλαγιές του Σελινούντα, Αχαϊας, βόρεια προς τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Η πρόωρη επιλεκτική συγκομιδή του καρπού και η "εξαγωγή εν ψυχρώ" με παραδοσιακά μηχανικά μέσα συγκρατεί και διατηρεί τις φυσικές ουσίες του καρπού, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα του ελαιόλαδου.
ΟΞΕΑ: 0,8
Περισσότερα στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=13&id=335

''ΕΠΟΣ'' Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ''ΕΠΟΣ'' είναι πιστοποιημένο από την ελληνική εταιρία επιθεώρησης βιολογικών προϊόντων, ΔΗΩ, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Kανονισμό 2092/91.
Η τέλεια γεύση του και το θαυμάσιο χρυσό χρώμα του το μετατρέπει στην καλύτερη επιλογή και του πιο απαιτητικού καταναλωτή.

Η ποιότητα του ελαιόλαδου μας, μας επιτρέπει να σας εγγυηθούμε την απόλυτη ικανοποίησή σας.
Η Greekpol είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα διεθνή πρότυπα και με εγκαταστάσεις που τηρούν όλες τις προδιαγραφές συστήματος διαχείρισης ποιότητας, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες παραγωγής και εμφιάλωσης.
Το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ''ΕΠΟΣ'' κέρδισε το Αργυρό βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό συσκευασίας, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, στο Ecofestival 2008.
Επίσης η εταιρία έχει κατακτήσει 2 Παγκόσμια βραβείακαλύτερης ετικέτας και είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε στην ελληνική αγορά την συσκευασία "colombo". Ένα μεταλλικό μπουκάλι 750ml με υψηλή αισθητική αποκλειστικά σχεδιασμένο για να προστατεύει το ελαιόλαδο και τα πλούσια διατροφικά χαρακτηριστικά του.
Περισσότερα στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=13&id=57

''Telhinia'' Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

Όλα ξεκίνησαν το 2004,όταν μετά από δεκαετή απουσία στο εξωτερικό και ενασχόληση με τα τουριστικά επαγγέλματα και τον χώρο των τροφίμων, ο Τάκης Κόικας επέστρεψε στο χωριό του, την Αρχαία Σικυώνα. Ανέλαβε τις οικογενειακές καλλιέργειες και η ένταξη στην βιολογική καλλιέργεια ήταν επιβεβλημένη.
Αναζητώντας πέρα απο τα συνηθισμένα εμπορικά ονόματα και μέσα από μελέτη διαφόρων φιλοσοφικών συγγραμματων, ανασύραμε στην επιφάνεια το όνομα Τελχινία, το οποίο είναι το πρώτο όνομα της Σικυώνας,όταν ιδρύθηκε από τους Δραβίδες πολύ πριν το 15000 π.Χ.

Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ''Telhinia'' ψυχρής εκθλίψεως έχει μέτρια πικάντικη γεύση με φρουτώδη αρώματα.Η συγκομιδή ελιών γίνεται από τα Χριστουγεννα εώς τα μέσα Φεβρουαρίου. 
Η έκθλιψη του καρπού γίνεται μέσα σε 36 ώρες από την συγκομιδή, σε θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες των 23 βαθμών Κελσίου, σε διφασικό ελαιοτριβείο πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Βιολογικών Προιόντων ΔΗΩ.
Περισσότερα στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=13&id=73

Βιολογικό γλυκό κουταλιού φράουλα

Βιολογικό γλυκό κουταλιού φράουλα, ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Η φράουλα ασκεί μια ιδιαίτερη αναζωογονητική επίδραση στον οργανισμό μας. Είναι ιδιαίτερα θρεπτική, καθώς έχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και Α, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες
Περισσότερα στοιχεία στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=30&id=161

Βιολογικό γλυκό κουταλιού φιρίκι

Βιολογικό γλυκό κουταλιού φιρίκι, ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Το φιρίκι αποτελεί ειδική ποικιλία μήλου. Το μήλο αυτό χαρακτηρίζεται για το μικρό μέγεθός του. Τα φιρίκια γίνονται ένα πολύ γευστικό, ελαφρύ και αρωματικό γλυκό.
Περισσότερα στοιχεία στο http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=30&id=197

Χείρα βοηθείας σε απόρους και ανασφάλιστους στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατά το διάστημα από τις 8 έως και τις 19 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, ώστε να εξυπηρετηθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Θεσσαλονίκης. 
 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στον τέταρτο όροφο του κτιρίου των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, επί της οδού Μοναστηρίου 53 - 55, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας, φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος του 2012, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μισθωτήριο συμβόλαιο, απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ (από την οποία να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας), καθώς και φωτοτυπίες αστυνομικής ταυτότητας και ιατρικής γνωμάτευσης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατοικούν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, όσοι είχαν συμμετάσχει παλαιότερα σε αυτό δεν μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση, καθώς στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι τα άτομα που εξυπηρετούνται μέσω της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής να εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη στερηθεί από κανέναν η δυνατότητα της προσφοράς βοήθειας.
Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε χώρο επί της οδού Μοναστηρίου 124 και παρέχει σε άπορες οικογένειες είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.ά.
Όπως έχει εξηγήσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιλέγονται από κοινωνικούς λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Ειδικότερα, σε οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 250 ευρώ μηνιαίως, σε τριμελείς οικογένειες προϊόντα 200 ευρώ, σε οικογένειες με δύο μέλη προϊόντα 150 ευρώ, ενώ σε μεμονωμένα άτομα προσφέρονται είδη αξίας 100 ευρώ.

Εμβολιασμοί για άπορουςΣτο μεταξύ, στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου 53 - 55, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών απευθύνεται σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας από 12 έως 26 ετών, οι οποίες είναι κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης και εξυπηρετούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα 231 0 509.053 και 231 0 509.020.

Βιολογικό γλυκό κουταλιού σύκο

Βιολογικό γλυκό κουταλιού σύκο, ακόμα ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Για τους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου, το σύκο αποτελούσε είδος πρώτης ανάγκης. Είναι πολύ θρεπτικό και εύπεπτο, χρήσιμο σε περιπτώσεις κόπωσης ή δυσκοιλιότητας και ενδείκνυται για όλες τις φλεγμονές των πνευμόνων και του ουροποιητικού συστήματος

Βιολογικό γλυκό κουταλιού σταφύλι

Βιολογικό γλυκό κουταλιού σταφύλι, ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Επίσης είναι σημαντική πηγή ασβεστίου και σιδήρου, βιταμινών Α, B και περιέχει επίσης πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση

Βιολογικό γλυκό κουταλιού περγαμόντο

Βιολογικό γλυκό κουταλιού περγαμόντο, ακόμα ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Ένα γλυκό κουταλιού με υπέροχο άρωμα και γεύση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Επίσης είναι ιδανικό πάνω από γλυκά με κρέμες

Βιολογικό γλυκό κουταλιού κυδώνι

Η ΒΙΟΣΕΡΡΕΣ Ο.Ε. ιδρύθηκε το 2011 μετά από συνεργασία των οικογενειών Παπαδοπούλου από Λευκότοπο και Αρμαoυ από το Σιδηρόκαστρο που καλύπτουν τα δύο άκρα του νομού.
Βιολογικό γλυκό κουταλιού κυδώνι, ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Η θρεπτική αξία του φρούτου έγκειται κυρίως στη βιταμίνη C που περιέχει. Τα κυδώνια περιέχουν πολλές τανίνες, βιταμίνες A και C, φυτικές ίνες και λίγα σάκχαρα. Καταπραΰνουν το ερεθισμένο στομάχι και διευκολύνουν την ηπατική και νεφρική λειτουργία.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου


Σκοπός του διαγωνισμού είναι:
Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
 
Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
 
ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ στο www.Eleotexnia.gr Πληροφορίες: 2107568888-info@eleotexnia.gr 

Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης


Με 28,3 λεπτά ανά λίτρο θα επιδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών τους δικαιούχους που σε λίγες ημέρες θα διαπιστώσουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει περίπου 1,40 ευρώ ανά λίτρο όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσε το 1,04 ευρώ ανά λίτρο. Χιλιάδες νοικοκυριά που δεν πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να λάβουν επιδότηση ενοικίου θα χρειαστεί εφέτος το Χειμώνα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ξοδεύοντας επιπλέον έναν μισθό από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει επιστροφή φόρου με βάση την κατανάλωση των νοικοκυριών σε λίτρα, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η επιδοτούμενη κατανάλωση να ξεπερνάει τα 3.000 λίτρα ετησίως για όσους ζουν στην Α΄Ζώνη, τα 1.800 λίτρα για όσους ζουν στην Β΄ζώνη, τα 960 λίτρα για όσους ζουν στη Γ΄ζώνη και τα 600 λίτρα. Μάλιστα επειδή η μέγιστη κατανάλωση υπολογίζεται ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας με μέγιστο εμβαδόν τα 120 τετραγωνικά γι΄ αυτό και προκύπτει ότι στην Α΄ζώνη η ανώτατη ετήσια επιστροφή φόρου θα είναι 850 ευρώ, στη Β΄ζώνη 510 ευρώ, στη Γ΄ζώνη (270 ευρώ) και στη Δ΄ζώνη 170 ευρώ.
 
Από υπολογισμούς προκύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα επιστρέφει στο σύνολό του τον ΕΦΚ + ΦΠΑ που προστέθηκε εφέτος στον περυσινό φόρο αλλά περίπου 5 λεπτά λιγότερα. Αυτό διότι, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από την Τρόικα μεγαλύτερο κονδύλι καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη στον εφετινό προϋπολογισμό.
 
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, το επίδομα θέρμανσης θα χορηγείται με τέσσερα κριτήρια: εισοδηματικό, οικογενειακής κατάστασης, τετραγωνικά και αξία κατοικίας και γεωγραφική ζώνη που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου.
 
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.
 
 
Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:
 
• Να χορηγείται αποζημίωση έπειτα από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
 
• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
 
• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
 
• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
 
• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.
 
• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 
• Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
 
• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).
 
 
Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:
 
 
 
Κλιματική ζώνη
Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)
Α΄ ΖΩΝΗ
25
Β΄ΖΩΝΗ
15
Γ΄ ΖΩΝΗ
8
Δ΄ΖΩΝΗ
5

Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.
 
Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:
 
 
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΝΟΜΟΙ
 
ΖΩΝΗ Α
 
Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας
 
 
ΖΩΝΗ Β
 
Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
 
ΖΩΝΗ Γ
 
Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας
 
 
ΖΩΝΗ Δ
 
Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του "Από τον στάβλο στο πιάτο"

από τις Σήμερα στις 10:00 π.μ. μέχρι τις 1 Οκτωβρίου στις 9:00 μ.μ.

Το τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του "Από τον στάβλο στο πιάτο", που διεξάγεται παράλληλα με τα Meat Days 2012, αποτελεί το κύριο επικοινωνιακό γεγονός του πολυσχιδούς τομέα του κρέατος, που εκτείνεται σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από την εκτροφή των ζώων έως το πιάτο του καταναλωτή, προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στη σημερινή εποχή, για να εκπληρωθεί το δόγμα μία υγεία: υγιή ζώα = υγιείς άνθρωποι, κάθε παραγόμενο και προσφερόμενο στην κατανάλωση ζωικό τρόφιμο και κατ΄ επέκ
ταση το κρέας και τα προϊόντα του, πρέπει να συμμορφώνεται με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια, την υγεία και την ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Εκπληρώνοντας αυτόν το σκοπό, η θεματολογία του Συνεδρίου εξαπλώνεται σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από τις ζωοτροφές, συμβατική και βιολογική εκτροφή των ζώων, βιοασφάλεια εκτροφής, ορθή μεταχείριση, μεταφορά των ζώων, σφαγειοτεχνικές και λοιπές εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος και προϊόντων του, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, διακίνηση, μαζική εστίαση, λιανική και χονδρική πώληση, διατροφικές συνήθειες, νομοθετικές απαιτήσεις, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, επιθεώρηση, επίσημος έλεγχος, έως τη διαχείριση του τροφίμου από τον καταναλωτή.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
•Πρωτογενής παραγωγή
•Δημόσια υγεία στην πρωτογενή παραγωγή
•Διατροφή
•Διαχείριση Ασφάλειας & Ποιότητας
•Νομοθετικό πλαίσιο ,επίσημοι έλεγχοι
•Ιχνηλασιμότητα, Επισήμανση, Ανάκληση,Απόσυρση
•Νέες τεχνολογίες & προϊόντα
•Υγιεινή ,Ασφάλεια & προϊόντα
• Έλεγχος κρέατος & προϊόντων του στις ένοπλες δυνάμεις. Χρήσιμα συμπεράσματα για την παραγωγική βιομηχανία

Το δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες του Συνεδρίου ανέρχεται σε 70 € (προεγγραφή έως 14/09/2012 και ομαδική εγγραφή άνω των 3 ατόμων: 50 €/άτομο, φοιτητές: 20 €) και περιλαμβάνει παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, είσοδο στην εμπορική έκθεση, χαρτοφύλακα και έντυπο υλικό, τόμο πλήρων πρακτικών των εργασιών του συνεδρίου, βεβαίωση συμμετοχής, coffee breaks.

Δηλώσεις συμμετοχής : http://meatdays.gr/el/synedrio/

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείται στο 2109010040/141 ή στο mail:support@omind.gr


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των:
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων
Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος




Πηγή: https://www.facebook.com/events/493017644043065/

Βιολογικό γλυκό κουταλιού κεράσι

Βιολογικό γλυκό κουταλιού κεράσι, ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Τα κεράσια γενικά έχουν γεύση γλυκιά, όξινη και στυφή και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Αυξάνουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού προς τις ασθένειες ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις (J Nutr. 2006). 
Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Μια πρώτη δράση των ανθοκυανίδων είναι η εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Βιολογικό γλυκό κουταλιού ακτινίδιο

Βιολογικό γλυκό κουταλιού ακτινίδιο, ένα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Το ακτινίδιο περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα λουτεΐνης από αυτήν του σπανακιού, αλλά και άλλων φρούτων και λαχανικών. Εάν αυτό συνδυαστεί με το πλήθος άλλων στοιχείων και ουσιών που περιέχει, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτός ο καρπός μπορεί να μπει στην βάση της διατροφικής πυραμίδας και να αποτελέσει καρπό καθημερινής χρήσης.

Βιολογική μαρμελάδα φράουλα

Βιολογική μαρμελάδα φράουλα, μια υπέροχη, μυρωδάτη μαρμελάδα φράουλα με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Η φράουλα αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Βιολογική μαρμελάδα σύκο

Βιολογική μαρμελάδα σύκο ένα ακόμα προιόν με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ
Το σύκο είναι τουλάχιστον 3.000 χρόνια βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Είναι πολύ θρεπτικό και εύπεπτο, χρήσιμο σε περιπτώσεις κόπωσης ή δυσκοιλιότητας και ενδείκνυται για όλες τις φλεγμονές των πνευμόνων και του ουροποιητικού συστήματος.
Γνωρίζετε ότι το σύκο είναι γεμάτο συμβολισμούς; Οι σπόροι του συμβολίζουν τη γονιμότητα και την ευημερία, την ενότητα και τη γνώση.

Βιολογική μαρμελάδα ροδάκινο

Βιολογική μαρμελάδα ροδάκινο, μία πεντανόστιμη μαρμελάδα με την αξιοπιστία και ποιότητα ΑΡΜΑΟΥ.
Το ροδάκινο περιέχει πρωτεΐνες, αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο. Χάρη στο σύμπλεγμα των βιταμινών C και Ε, προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι καλόδιουρητικό και υπακτικό.
http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=30&id=142

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μέσω ΟΤΑ, επίδομα σε άνεργους για πετρέλαιο θέρμανσης


Μέσω ΟΤΑ, επίδομα σε άνεργους για πετρέλαιο θέρμανσης

Ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ., οικογένειεςχωρίς εργαζόμενους κτλ), θα δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός ΟικονομικώνΓιώργος Μαυραγάνης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεών του για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Κατά τα άλλα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών στην οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξίσωση και θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης. Αυτό άμεσα σημαίνει πως θα υπάρξει αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,4 ευρώ το λίτρο από 1 ευρώ που ήταν πέρυσι.
Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προβλέπει:
  • Να χορηγείται αποζημίωση έπειτα από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
  • Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
  • Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
  • Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
  • Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.
  • Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
  • Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).
Τα ανώτατα επιδότησης ορίστηκαν σε 120 τ.μ. Αν κάποιος πληροί τα τεκμήρια και το σπίτι του είναι πάνω από 120 τ.μ., θα επιδοτηθεί για τα 120 τ.μ.
Οι γεωγραφικές ζώνες και το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη:
ΖΩΝΗ Α: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας / Ανώτατη κατανάλωση ανά τ.μ.: 25 λίτρα.
ΖΩΝΗ Β: Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου / Ανώτατη κατανάλωση ανά τ.μ.: 15 λίτρα.
ΖΩΝΗ Γ: Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας / Ανώτατη κατανάλωση ανά τ.μ.: 8 λίτρα.
ΖΩΝΗ Δ: Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού / Ανώτατη κατανάλωση ανά τ.μ.: 5 λίτρα.

ΚΡΗΤΗ - ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Νέες ευκαιρίες για τους ανέργους

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Παράρτημα Κρήτης, στο πλαίσιο του Ε.Π «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» θα υλοποιήσει δύο (2) προγράμματα με τίτλο: «Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ». 
Κωδικός
Τίτλος
Ώρες
Εκπαιδευτικό Επίπεδο
Αριθμός
Ατόμων
Τόπος Υλοποίησης
ΚΩΔ. Ε.Τ.Π. 1
ΚΩΔ. ΠΡΟΓ. 8
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΠΕ ΚΑΙ  ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 100 θεωρία
Απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Μεταδευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
20
Ηράκλειο
ΚΩΔ. Ε.Τ.Π. 2
ΚΩΔ. ΠΡΟΓ. 17
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΠΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

 100 θεωρία
Απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Μεταδευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
20
Ηράκλειο
Τα προγράμματα απευθύνονται σε ανέργους οι οποίοι είναι: A. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή B. πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις επιμελητήρια, π.χ μηχανικοί, δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με κριτήριο α) το ετήσιο εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα μέχρι του ύψους του αφορολόγητου ποσού με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους β) τη μη υποβολή φορολογικής δήλωσης στο προηγούμενο οικονομικό έτος.
Στη δεύτερη περίπτωση αυτή με δήλωση του Νόμου 1599/86 βεβαιώνουν ότι είναι άνεργοι αναφέροντας και το χρονικό διάστημα ανεργίας στον κλάδο τους. Βασικό στοιχείο διασφάλισης της ποιότητας των συγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης, αποτελεί η πιστοποίηση των βασικών δεξιοτήτων χρήσης τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων. Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 100 ώρες και οι καταρτιζόμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα 2,00€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης (3,00€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης για καταρτιζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες).
Η περίοδος υλοποίησης των προγραμμάτων έχει οριστεί για το διάστημα Οκτώβριος 2012 –Δεκέμβριος 2012 Απαραίτητα Δικαιολογητικά: 1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα που διατίθεται από το Κ.Ε.Κ.-ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ Περιφ. Κρήτης και από την ιστοσελίδα του ΚΕΚ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ (www.inegsee.gr) (αίτηση) 2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας 3. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών 4. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν έχουν παρακολουθήσει άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ και ότι τα στοιχεία του βιογραφικού είναι αληθή. 6. Φωτοαντίγραφο της Κάρτας Ανεργίας πρόσφατα θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ 7. Παραπεμπτικό έγγραφο από τα ΚΠΑ (Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης) του Ο.Α.Ε.Δ. * Για τους Άνεργους πτυχιούχους ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις επιμελητήρια, π.χ μηχανικοί, δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ) απαιτείται Α) η προσκόμιση του Εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, ή δήλωση του Νόμου 1599/86 όπου βεβαιώνεται η ανεργία αναφέροντας και το χρονικό διάστημα ανεργίας στον κλάδο τους και Β) βεβαίωση εγγραφής τους σε επιμελητήρια. Οι ενδιαφερόμενοι/ες άνεργοι/ες θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΚΠΑ ΟΑΕΔ της περιοχής τους προκειμένου να λάβουν παραπεμπτικό έγγραφο.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ (υποχρεωτική συμπλήρωση)*
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
24/09/2012
5/10/2012