www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τελχινία Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Τελχινία Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Όλα ξεκίνησαν το 2004,όταν μετά από δεκαετή απουσία στο εξωτερικό και ενασχόληση με τα τουριστικά επαγγέλματα και τον χώρο των τροφίμων, ο Τάκης Κόικας επέστρεψε στο χωριό του, την Αρχαία Σικυώνα. Ανέλαβε τις οικογενειακές καλλιέργειες και η ένταξη στην βιολογική καλλιέργεια ήταν επιβεβλημένη.
Αναζητώντας πέρα από τα συνηθισμένα εμπορικά ονόματα και μέσα από μελέτη διαφόρων φιλοσοφικών συγγραμματων, ανασύραμε στην επιφάνεια το όνομα Τελχινία, το οποίο είναι το πρώτο όνομα της Σικυώνας,όταν ιδρύθηκε από τους Δραβίδες πολύ πριν το 15000 π.Χ.
Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ''Telhinia'' ψυχρής εκθλίψεως έχει μέτρια πικάντικη γεύση με φρουτώδη αρώματα.Η συγκομιδή ελιών γίνεται από τα Χριστούγεννα έως τα μέσα Φεβρουαρίου. 
Η έκθλιψη του καρπού γίνεται μέσα σε 36 ώρες από την συγκομιδή, σε θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες των 23 βαθμών Κελσίου, σε διφασικό ελαιοτριβείο πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.
Η δημοπρασία περιλαμβάνει 5 κούτες με 12 μπουκάλια ελαιόλαδο η καθεμία. 
Ελαιόλαδο σε μπουκάλι 750ml.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Σαπούνι ΗΛΙΟΣ με βιολογικό ελαιόλαδο 100%, ψυχρής σαπωνοποίησης


Περιοχή παραγωγής: ΚΑΣΤΡΟ Κυλλήνης Ηλείας
 
Το βιολογικό σαπούνι ελαιολάδου ΗΛΙΟΣ, χειροποίητο άριστης ποιότητας σε υλικά και μέθοδο παρασκευής έχει φαρμακευτικές και καλλυντικές.ιδιότητες.
( Περίπου 100γρ.).
Για το δέρμα: Ενυδατώνει χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας εξισορροπώντας την επιδερμίδα. Καθαρίζει με αναζωογονητικές ιδιότητες. Δίνει λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα, καταπολεμώντας ακμή και λιπαρότητα.
Για τα μαλλιά: Χαρίζει λάμψη και ζωντάνια σε άτονα μαλλιά καθαρίζοντας άριστα.
*Είναι τόσο ήπιο ώστε το χρησιμοποιούμε και στα μωρά για τις ανεπανάληπτες ενυδατικές ιδιότητες και γιατί φροντίζει την ευαίσθητη επιδερμίδα. Η δε ενυδάτωση που κάνει δεν φράσσει τους πόρους του δέρματος.
*Με υψηλές απολυμαντικές ιδιότητες, διατηρείται πάντοτε αποστειρωμένο, διότι έχει χαμηλό βαθμό οξύτητας που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.
 
Τρόπος παρασκευής. Το σαπούνι ΗΛΙΟΣ παρασκευάζεται με την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης, που διατηρεί όλη τη φυσική γλυκερίνη, η οποία παράγεται από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, αφήνεται να ωριμάσει με φυσικό τρόπο, για περισσότερο από πέντε εβδομάδες, σε αντίθεση με άλλους τρόπους παρασκευής, που αλλοιώνουν τα πλούσια συστατικά του ελαιολάδου.