www.biopoiotita.gr

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αγοράζουμε Ελληνικά: Δυναμική καμπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

Ο Ελληνισμός της Αμερικής δηλώνει «παρών» στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελληνική οικονομία: Το «Estiator», το μοναδικό κλαδικό περιοδικό της ομογένειας των ΗΠΑ, ξεκίνησε μια δυναμική καμπάνια υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων σαν τον πιο απλό, πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Περισσότερα στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2131.aspx

Ο εκδότης του περιοδικού «Estiator» Παναγιώτης Μακριάς, σε συζήτηση που είχαμε μαζί του μας είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Πολλοί μας ρωτούν πως μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Εμείς πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα. Οι Έλληνες εστιάτορες, πρώτης, δεύτερης ή τρίτης γενιάς, μπορούν να προσφέρουν πολύ μεγάλη βοήθεια προς την Ελλάδα αγοράζοντας για τις ανάγκες τους προϊόντα που παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα, όπως άλλωστε και όλοι οι ελληνοαμερικανοί, αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα για τα σπίτια τους.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές τα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, τα τρόφιμα ή τα ποτά, είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά. Εμείς όμως, την κρίσιμη τούτη ώρα για την πρώτη πατρίδα μας, πρέπει να προσφέρουμε την απόλυτα αναγκαία αυτή συμπαράσταση, δίνοντας παράλληλα τον κατάλληλο χρόνο στους Έλληνες παραγωγούς, μέσα από την αύξηση των εξαγωγών τους στην Αμερική, να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την καμπάνια αυτή που ελπίζουμε πως θα έχει σημαντική απήχηση».

Τι άλλο θα μπορούσαμε να προσθέσουμε εκτός από θερμά συγχαρητήρια;

Λεωνίδας Κουμάκης

«Επι-μένουμε Δράμα»

‎''Με κεντρικό σύνθημα «Επι-μένουμε Δράμα», ο Δήμος Δράμας και το σύνολο των τοπικών φορέων ξεκινούν μια μεγάλη εκστρατεία στήριξης της πόλης, των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτήν και των τοπικών προϊόντων που παράγονται στη Δράμα.



Ο Δήμος Δράμας πριν από λίγες εβδομάδες ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους θεσμικούς φορείς της περιφερειακής ενότητας Δράμας ώστε να οργανώσει μια κοινή προσπάθεια στήριξης του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε η προσωρινή συντονιστική επιτροπή του «Κινήματος Πολιτών-Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην κατεύθυνση στήριξης των δραμινών προϊόντων και υπηρεσιών.''

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Λιόφυτο Ματθαίου

Στους ηλιόλουστους ελαιώνες, στους λόφους της περιοχής Κολυμβαρίου Χανίων Κρήτης και σε υψόμετρο 250 μ., που αναπνέουν την αύρα του Κρητικού Πελάγους, παράγεται μία από τις καλύτερες παγκοσμίως και πολλαπλώς βραβευμένες ποιότητες λαδιού στον κόσμο. Το Κολυμβάρι, μια περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης, είναι αναγνωρισμένη ως περιοχή Π.Ο.Π. (Π.Ο.Π. ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ) και πασίγνωστη για το εξαιρετικό της παρθένο ελαιόλαδο.


Αυτό το λάδι παράγεται στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας με πολλή αγάπη και μεράκι, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα. Στη συνέχεια το τυποποιούμε και το εμπορευόμαστε με την ετικέτα Λιόφυτο Ματθαίου σε πολύ περιορισμένη ποσότητα και αριθμημένη τυποποίηση.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Λιόφυτο Ματθαίου, προιόν Π.Ο.Π. (ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ) Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης, είναι ένα από τα καλύτερα Π.Ο.Π. Ελαιόλαδα της Ελλάδας με απαράμιλλη γεύση, εξαιρετικό άρωμα και πάρα πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς.


Αναβάλλεται η 5η BIOLOGICA για το 2012

Η εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η οποία επηρεάζει την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας, έχει επηρεάσει και την εκθεσιακή δραστηριότητα, γεγονός που αναγκάζει την διοργανώτρια HELEXPO, να επαναπροσδιορίσει τις δράσεις της. Υπό το βάρος αυτής της κατάστασης (χαμηλής συμμετοχής), η διοργανώτρια εταιρεία αναβάλλει τη διοργάνωση της 5ης BIOLOGICA για το 2012.




Υπεύθυνη Έκθεσης: Ντίνα Γκοντίνου. Τηλ.: 2310 291201, fax: 2310 291658, e-mail: biologica@helexpo.gr



Πηγή: http://www.bionews.gr/ 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

5η BIOLOGICA 2011

BIOLOGICA 2011



ΤΟΠΟΣ :  HELEXPO PALACE – Αθήνα

Έναρξη: 4/11/2011
Λήξη: 6/11/2011

Υπεύθυνος Έκθεσης : Ντίνα Γκοντίνου, Τηλ.: 2310 291 201, Fax:2310 291 658, e-mail: biologica@helexpo.gr

Περισσότερα στο http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=2068

Πηγή: http://www.helexpo.gr/










3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΥΡΙΟΥ

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΤΥΡΙΟΥ

Ημερομηνίες: 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011

Τοποθεσία: Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας


Ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της χώρας μας ανοίγει το 2011 τις πύλες του στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου.

Αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τους τομείς της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι, η ανάδειξη των επιχειρήσεων σε ολόκληρη της αλυσίδα παραγωγής.
Από την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, τη διακίνηση, τη συντήρηση, των πώληση, την προετοιμασία αυτών των αγαθών για το πιάτο του καταναλωτή.
Περισσότερα στο EDPA.GR

Πηγή: ΕΟΣΣ - Επιστημονικά συνέδρια -Εκθέσεις - Εκδόσεις http://edpa.gr/el/act/view/fileId/netID

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τελχινία Βιολογικά Προιόντα Βιολογικές σταφίδες

Η εταιρεία Τελχινία δραστηριοποιείται στην παραγωγή, την εμπορία και τις εξαγωγές ελληνικών βιολογικών προιόντων, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές και οι σταφίδες. Τροφοδοτεί καταστήματα βιολογικών προιόντων, delicatessen και super markets.
Βιολογική Κορινθιακή Σουλτανίνα
H πασίγνωστη σουλτανίνα ή ξανθιά σταφίδα είναι προιόν της Ορεινής Κορινθίας με εκλεκτή και ελαφρώς γλυκιά γεύση.


Χρησιμοποιείται σε διαφορες συνταγές αρτοποιίας και μαγειρικής.

Η σταφίδα είναι καλή πηγή ενέργειας άμεσης απόδοσης εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα. Επίσης οι σταφίδες περιέχουν βιταμίνες Β1,  Β2, Β6 και C, μεταλλικά στοιχεία σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι έχουν σημαντική θρεπτική αξία σε μια υγιεινή διατροφή και είναι τρόφιμο πλούσιο σε ίνες.
 
Βιολογική Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα
 

Η Βιολογική Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα είναι ένα θαυμάσιο φυσικό προιόν, από γλυκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι (αγίγαρτη), γνωστό για την αποτελεσματικότητά του από αρχαιοτάτων χρόνων, με υψηλή διατροφική αξία, πλούσια σε ενέργεια, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Τα απλά σάκχαρα που περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη αποδίδουν άμεσα ενέργεια (100gr προιόντος αντιστοιχούν σε 250 θερμίδες).


Συσκευασίες:

- plastic bag 250gr

- κιβώτιο χύμα 12,5 κιλων.



Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο MESSINIA OIL

Η οικογένεια Κολοζώνη, είναι παραγωγοί - καλλιεργητές του Εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου MESSINIA OIL, ποικιλίας κορωνέικης, σε δικό τους ελαιώνα. Επί 60 χρόνια η οικογένειά παράγει εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο στο χωριό Ίκλαινα του νομού Μεσσηνίας που βλέπει στο φημισμένο κόλπο της Πύλου (Ναβαρίνο).


κλικ εδώ!
Για να διασφαλιστεί η ποιότητα του ελαιόλαδου, η οικογένεια μένει πιστή στην παράδοση. Η συγκομιδή της ελιάς γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με το στρώσιμο των πανιών και το ράβδισμα της ελιάς, όπως γινόταν και πριν από 40 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο συγκομιδής και την φυσική καλλιέργεια της ελιάς, χωρίς να χρησιμοποιούνται χημικά, διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Ο καρπός συλλέγεται σε ημερήσια βάση και οδηγείται κατευθείαν σε πρότυπο ελαιοτριβείο ώστε να γίνει την ίδια ημέρα η εξάγωγη του χυμού της ελιάς.

κλικ εδώ!
Οι πιστοποιήσεις (HACCP - ΕΛΟΤ 1416 και ISO 9001:2000) που έχει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αφορούν την ποιότητα,επεξεργασία, φύλαξη, εμφιάλωση, διακίνηση και έχουν χορηγηθεί κατόπιν αυστηρών ελέγχων από τους αρμόδιους ΔΙΕΘΝΕΙΣ φορείς.

Διατροφικά στοιχεία

- οξύτητα 0-0,8%

- 0% χοληστερόλη και 0% νάτριο

- Κρύας επεξεργασίας εως 28 βαθμούς Κελσίου χωρίς να αλλοιώνεται η σύσταση του ελαιολάδου.



Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ξερά σύκα

Oι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η αντιοξειδωτική σύνθεση των αποξηραμένων φρούτων είναι αξιοθαύμαστη και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL). Τα αντιοξειδωτικά των αποξηραμένων σύκων ιδιαίτερα εμπλουτίζουν τις λιποπρωτεΐνες στο πλάσμα του αίματος και αποτρέπουν την οξείδωσή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of the American College of Nutrition». Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα ξηρά σύκα και τα δαμάσκηνα συγκεντρώνουν το υψηλότερο θρεπτικό σκορ μεταξύ των αποξηραμένων και ακολουθούν οι χουρμάδες, λόγω της υψηλότατης περιεκτικότητάς τους σε φαινόλες - μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών που, παρότι καταστρέφεται έως ένα βαθμό κατά τη διαδικασία της αφυδάτωσης των φρούτων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη συγκέντρωση στα αποξηραμένα φρούτα.


κλικ εδώ
Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει στραφεί στα αποξηραμένα φρούτα, μια κατηγορία τροφίμων που συνήθως βρίσκουμε πλάι στα πατατάκια στο ράφι του σουπερμάρκετ, ενώ η θέση που τους αρμόζει είναι κοντά στα φρέσκα φρούτα. Και αυτό επειδή τα ξηρά φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το κάλιο. Την ιδιαίτερη προσοχή των επιστημόνων, όμως, έχουν τραβήξει τα βιοενεργά αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχονται στα αποξηραμένα φρούτα (φλαβονοειδή και καροτενοειδή).
Πηγή: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, http://symbulos.blogspot.com/


Βιολογικά αποξηραμένα Δαμάσκηνα

Oι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η αντιοξειδωτική σύνθεση των αποξηραμένων φρούτων είναι αξιοθαύμαστη και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL).
κλικ εδώ! Τα αποξηραμένα φρούτα φαίνεται ότι συμβάλλουν ακόμη και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Oκλαχόμα. Στη μελέτη αυτή παρατηρήθηκε ότι η συστηματική κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων οδήγησε στο σχηματισμό νέου οστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αν και η έρευνα διήρκεσε μόνο τρεις μήνες, γεγονός παραμένει ότι τα βιοενεργά συστατικά των δαμάσκηνων ευνοούν την οστική αύξηση.

κλικ εδώ!
«Ήπια καθαρτική» χαρακτηρίζεται η δράση των αποξηραμένων φρούτων, ιδιαίτερα των ξηρών δαμάσκηνων, σύμφωνα με την ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Critical Reviews in Food Science and Nutrition». Η καθαρτική τους δράση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες - υπολογίζεται ότι 10-12 ξηρά δαμάσκηνα παρέχουν 7 γρ. φυτικών ινών, που αντιστοιχούν στο 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Από αυτή την άποψη, τα αποξηραμένα φρούτα υπερέχουν έναντι των φρέσκων και κυρίως έναντι των χυμών, που στερούνται φυτικών ινών. Επιπλέον, η κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων δεν προκαλεί γαστρεντερικά ενοχλήματα, όπως πόνο και πρήξιμο, δηλαδή δεν επιδεινώνει το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, σύμφωνα με έρευνα για την καθημερινή κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων από μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Applied Research».

Πηγή: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, http://symbulos.blogspot.com/

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ ΡΟΖΕ

Κατάταξη ΠΕΛΛΑ Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε)


κλικ εδώ!
Ποικιλίες Ξινόμαυρο 100%

Αμπελώνες Υψώματα Νέας Πέλλας (ύψος 90-160 μ.)

Έδαφος Πηλοαμμώδες ασβεστούχο με φτωχή οργανική σύσταση.


Ηλικία φυτών 8-10 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις 55 hl/ha

Ημερομηνίες τρύγου Μέσα - τέλη Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση/Ωρίμανση Προζυμωτική εκχύλιση για 12-14 ώρες στους 16˚C. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 16˚ - 17˚C. Σύντομη ωρίμανση πάνω στις λεπτές οινολάσπες.

Αλκοολικός τίτλος 12%

Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 8 g/l

pH 3,3

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Το λαμπερό του χρώμα φέρνει ελαφριές τριανταφυλλί ανταύγειες. Στη μύτη τόνοι ροδιού, φράουλας, κερασιού συνδυάζονται με αυτούς του γλυκού τριαντάφυλλου. Στο στόμα το νεύρο, η φρεσκάδα που προέρχονται από την οξύτητα σε συνδυασμό με το πλούσιο και στρογγυλό σώμα δείχνουν την ευγενική ράτσα του Ξινόμαυρου.