www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

κατάθλιψη

Στα όρια της κατάθλιψης λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκεται το 70% των Ελλήνων στην παραγωγική ηλικία, σύμφωνα με έρευνα που εκπονείται από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.


Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ''οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι έδωσαν ότι είχαν να δώσουν.''


Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τα μυστικά της ελιάς

Ο ευλογημένος καρπός των Ελλήνων από την αρχαιότητα, η ελιά, αλλά και το λάδι που παράγεται από αυτήν αποδεικνύονται ευλογημένα και για την ομορφιά μας.

Οι ιδιότητες που πρέπει να ξέρετε:

1. Τα προϊόντα με ελιά αποτρέπουν τους ερεθισμούς του δέρματος και επαναφέρουν την απαλότητα.

2. Το ελαιόλαδο δίνει λάμψη στα θαμπά και άτονα μαλλιά.

3. Τα φύλλα ελιάς έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
4. Το αφέψημα με φύλλα ελιάς χρησιμοποιείται κατά διαφόρων ασθενειών όπως η υπέρταση, η αρρυθμία και οι σπασμοί των μυών.

5 Η ελιά αποδεικνύεται βοηθητική για την αντιμετώπιση του πόνου, του πυρετού και διαφόρων μολύνσεων.

6. Το εκχύλισμα ελιάς έχει σημαντική αναμικροβιακή δράση.

7. Βοηθάει σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης.

8. Θεωρείται συστατικό αντισηπτικό και επουλωτικό.

9. To ελαιόλαδο δίνει λάμψη στο κουρασμένο δέρμα και βοηθάει στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.
ΠΗΓΗ: iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/ta-mistika-tis-elias/#ixzz1NAg3PFz2

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η πληροφόρηση είναι καθοριστικό κριτήριο

Η πληροφόρηση είναι καθοριστικό κριτήριο για τις επιλογές τροφίμων από τους καταναλωτές και επηρεάζει τόσο τα συμφέροντα των καταναλωτών όσο και την εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα που κυκλοφορούν και τις υπηρεσίες που παρέχονται στην εσωτερική αγορά.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά μέσων και δικτύων με σκοπό την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών και βοήθειας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην εσωτερική αγορά. Επίσης, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για την προστασία των καταναλωτών από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ή παραπλανητική διαφήμιση.

http://europa.eu/legislation_summaries/consumers/consumer_information/index_el.htm


Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ιστοσελίδα BIOPOIOTITA.GR


Η ιστοσελίδα BIOPOIOTITA.GR δημιουργήθηκε για να συμβάλλει αποτελεσματικά στην προβολή – παρουσίαση και προώθηση εγγυημένων, ασφαλή προϊόντων που παράγονται με βιολογικές ή παραδοσιακές μεθόδους φιλικές στο περιβάλλον.

Η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να προβληθούν τα Ελληνικά Προϊόντα και να προτιμηθούν από τους καταναλωτές, ειδικότερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.

Όσον αφορά τα τρόφιμα, τα διατροφικά σκάνδαλα, τρελές αγελάδες, διοξίνες και σαλμονέλα σε κοτόπουλα, αυθώδης πυρετός σε χοιρινά, τρομώδης νόσος των προβάτων, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και νιτρικά σε λαχανικά, μεταλλαγμένα τρόφιμα, οδήγησαν τους καταναλωτές να είναι ενημερωμένοι, συνειδητοποιημένοι και ιδιαίτερα απαιτητικοί στα προϊόντα διατροφής τους και γενικότερα. Σε αυτούς τους καταναλωτές απευθύνεται το site μας.

http://www.biopoiotita.gr/

GreenParty 2011 Θεσσαλονίκη (Econews.gr)

Το GreenParty 2011, αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης μέσα από τις δράσεις των πολιτών, σε τομείς όπως είναι η διαχείριση και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση και η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, οι φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, καθώς και η χρησιμοποίηση των όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων.
Διαβάστε περισσότερα στο:

http://www.econews.gr/2011/05/17/greenparty-oikologiki-ekstrateia-thessalonik/


Για τη διατροφή μας επιλέγουμε προιόντα με ταυτότητα

Για τη διατροφή μας επιλέγουμε προιόντα με ταυτότητα, μερικά από αυτά υπάρχουν και στο site της βιοΠοιότητας.




http://www.biopoiotita.gr/

Τελικά η σαλιγκαροτροφία δεν είναι χρυσός…

Πολλοί αγρότες σκέφτονται να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Διάφοροι εκπρόσωποι εταιρειών προβάλλουν τη σαλιγκαροτροφία ως μια σίγουρη επένδυση. Δεν είναι όμως έτσι…


«Ο κόσμος νομίζει πως θα είναι κάτι εύκολο και πολύ προσοδοφόρο», είπε ο γεωπόνος του ΕΛΓΑ και πρώην σαλιγκαροτρόφος – εξαγωγέας κ. Γιάννης Βλαχάκης, επισημαίνοντας ότι «τα σαλιγκάρια είναι ζώα. Και όπως όλα τα ζώα έχουν μεγάλες δυσκολίες στην εκτροφή τους και στην επιβίωσή τους».


Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο από τον agrotypo:
http://lesvosnews.net/2010/12/08/2-3/


«Καμπάνες» για ακατάλληλα τρόφιμα

ΕΦΕΤ


«Καμπάνες» για ακατάλληλα τρόφιμα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 487.500 ευρώ επέβαλε πρόσφατα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 72 επιχειρήσεις τροφίμων και σε σούπερ μάρκετ για παραβάσεις σχετικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα της παρασκευής, συντήρησης και εμπορίας τροφίμων.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6248784&publDate=17/5/2011

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΒΓΑ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ

Η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας αβγών ΑΒΓΑ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ ιδρύθηκε το 1959 από τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ στο χωριό Μικρό Σούλι ΣΕΡΡΩΝ όταν οργάνωσε το πρώτο πτηνοτροφείο με 5.000 όρνιθες.


Αρχικά η φάρμα κάλυψε τις ανάγκες για φρέσκα  και υγιεινά αβγά στο χωριό αλλά και σε ολόκληρο το νομό Σερρών.

Στη συνέχεια το 1990 με την ενασχόληση και των παιδιών του Δημήτρη Τενεκετζή ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ η παραγωγή της φάρμας φτάνει τα 40.000 αβγά ημερησίως. καλύπτοντας τις ανάγκες πλέον και στους γύρω νομούς και πόλεις.
Η ποιότητα των αβγών από όρνιθες που πάντα τρέφονται με δημητριακά του τόπου μας αλλά και η άμεση εξυπηρέτηση με τα ιδιωτικά της αυτοκίνητα την οδηγούν στο να τροφοδοτεί καθημερινά με φρέσκα και υγιεινά αυγά ,γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία., εστιατόρια ,ξενοδοχεία, νοσοκομεία, κατασκηνώσεις ,παιδικούς σταθμούς κ.τ.λ. από τον Έβρο έως τη Λάρισα




Το 2006 ακολουθώντας την εξέλιξη της αγοράς αλλά και τις ανάγκες των καταναλωτών για ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΒΓΑ παράγει και διαθέτει πρώτη στην αγορά της Β. Ελλάδος ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΒΓΑ από όρνιθες αγροκτήματος που τρέφονται μόνο με ποιοτικά δημητριακά βιολογικής γεωργίας .



Τα ΑΒΓΑ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ συσκευάζονται χωρίς μηχανές αλλά "δια χειρός" από την οικογένεια Τενεκετζή, και διατίθενται σε πρωτοποριακές συσκευασίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον επιδιώκοντας έτσι την ανώτερη ποιότητα των αβγών της αλλά διατηρώντας και την περιβαλλοντική της φιλοσοφία.



Έτσι λοιπόν η εταιρεία ΑΒΓΑ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ για όλους τους παραπάνω λόγους αποκτά και την ανώτερη πιστοποίηση ποιότητας που τις αποδίδουν καθημερινά οι χιλιάδες των καταναλωτών που επιλέγουν τα αβγά της.







ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ

 Το σύκο Κύμης είναι ένα μοναδικό προϊόν αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Είναι παραδοσιακό και παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή της Κύμης του Ν. Ευβοίας.



Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Περιφέρειας Κύμης το προϊόν αποξηραίνεται και επεξεργάζεται χειρονακτικά με παραδοσιακό τρόπο.
http://www.biopoiotita.gr/?render=products&c=24&id=72
 

GOURMET ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

GOURMET ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ



Επιχείρηση:

ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ Α.Ε.



Περιοχή Παραγωγής:

Τρυπητός Σητείας, Κρήτη



Πληροφορίες:

Η οικογένειά μας μεγαλώνει συνεχώς και φτιάχνει για εσάς καθημερινές γλυκές απολαύσεις που σας ακολουθούν σε κάθε στιγμή της ζωής. Δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην υψηλή ποιότητα, στα αγνά υλικά και έχοντας πάντα ως βάση την Κρητική Διατροφή, δημιουργήσαμε την νέα σειρά μπισκότων μας, σε καινοτόμες γεύσεις και συνδυασμούς που θα σας συναρπάσουν.

Ο «Σητειακός Μύλος» εγκαινιάζει μια νέα εποχή γεύσης και απόλαυσης με την σειρά Gourmet, ακολουθώντας πάντα τους έντονους και απαιτητικούς σύγχρονους ρυθμούς και παράλληλα παραμένοντας πιστός στην Κρητική παράδοση. Γευτείτε αυτή την μοναδική δημιουργία Μπισκότα Μανταρινιού με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Σητείας (ΠΟΠ) και ταξιδέψτε στο κόσμο της υψηλής γαστρονομίας.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Προβολές σελίδας 11/5/2011

Ελλάδα 1.299

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 265
Κύπρος 23
Ιαπωνία 18
Γαλλία 9
Γερμανία 8
Ηνωμένο Βασίλειο 8
Σουηδία 5
Νότια Κορέα 4
Καναδάς 3

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2011

Τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους στις 14 & 15 Μαΐου και σας προσκαλούν σε ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων.




Ξενάγηση στο αμπέλι, στο χώρο παραγωγής, στην κάβα, γευστική δοκιμή των κρασιών, εκδηλώσεις είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν ανά οινοποιείο.



Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) θα συμμετέχει στην εκδήλωση ‘Ανοιχτές Πόρτες 2011’ και καλεί όλους τους οινόφιλους να επισκεφτούν τα μέλη της, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα ξεχωριστά κρασιά της Κεντρικής Ελλάδος.



Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στους Δρόμους του Κρασιού της Κεντρικής Ελλάδας, να ξεναγηθεί στις ομορφιές των επισκέψιμων οινοποιείων της και να χαρεί το ελληνικό κρασί στον φυσικό του χώρο.







Τα μέλη που θα συμμετάσχουν είναι :



Δρόμοι του Κρασιού της Θεσσαλίας



Οινοποιία Ελασσόνας Γ.ΛΟΛΑΣ – Γ. ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε. τηλ. 2493024942







Δρόμοι του Κρασιού της Κοιλάδας Αταλάντης



Κτήματα Χατζημιχάλη τηλ. 22330 80324







Δρόμοι του Κρασιού του Παρνασσού



Argyriou Winery - Αμπελώνες Παρνασσού τηλ. 2234051667







Δρόμοι του Κρασιού του Ελικώνα



Κτήμα Μουσών - Αθ. Ζαχαρίας τηλ. 2262067290



Θηβαϊκή Γη τηλ. 2262062246



Σαμαρτζής Wines τηλ. 6936921231







Δρόμοι του Κρασιού της Ριτσώνας



Αμπελώνες Τζιβάνη BIO WINES τηλ. 6992533000







Δρόμοι του Κρασιού της Δίρφης



Κτήμα Αβαντίς τηλ. 2221055350



LYKOS WINERY τηλ. 2229068222







Δρόμοι του κρασιού του Τελεθρίου



VRINIOTI WINERY τηλ.2226032429



Δρόμοι του Κρασιού των Αγράφων



Οινοποιείο Καραμήτρου τηλ. 6937153183







Δρόμοι του Κρασιού των Μετεώρων



Κτήμα Θεόπετρα τηλ. 2431085885







Δρόμοι του Κρασιού της Αναβύσσου



Κατώγι – Στροφιλιά, Οινοποιείο Αναβύσσου , 2291041650







.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

FUNKY COOK BLOG

ΒΙΟΠΟΙΟΤΗΤΑ στο FACEBOOK

ΒΙΟΠΟΙΟΤΗΤΑ- ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ


Ο αέρας και το νερό

Ο αέρας και το νερό είναι από τους σημαντικότερους πόρους για τους ανθρώπους. Με τη χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και άλλων χημικών για την παραγωγή λαχανικών και φρούτων μολύνονται και οι δύο αυτοί πόροι. Αρχικά μέσω του νερού για πότισμα μεταφέρονται τα χημικά των φυτοφαρμάκων στο έδαφος. Όταν εξατμιστούν όμως, μεταφέρονται στον αέρα και είναι επιβλαβή για κάθε ζωντανό οργανισμό. Εκτός όμως της εξάτμισης, σύμφωνα με τον κύκλο του νερού, τα χημικά αυτά γίνονται πάλι νερό. Πράγμα που σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα καταλήγουμε να καταναλώνουμε μολυσμένο νερό.
http://www.biopoiotita.gr/





βιολογικά προϊόντα

Με τον όρο βιολογικά προϊόντα αναφερόμαστε σε εκείνα τα οποία καλλιεργούνται χωρίς ίχνος συνθετικών χημικών ουσιών, όπως για παράδειγμα: συνθετικά ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Η παραγωγή και κατανάλωση τέτοιων προϊόντων αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη. Είναι πλέον συχνό φαινόμενο να παρατηρούμε τμήματα των σουπερ-μάρκετ με βιολογικά προϊόντα ή ακόμα και μικρά μαγαζιά που να πωλούν αποκλειστικά τέτοιου είδους προϊόντα.
http://www.biopoiotita.gr/




Τρίτη 3 Μαΐου 2011

AGRO QUALITY FESTIVAL

AGRO QUALITY FESTIVAL

http://www.agroqualityfestival.gr/


13, 14 & 15 ΜΑΪΟΥ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ



(ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΓΚΑΖΙ)



Telhinia organic products

Telhinia organic products



13-15 Μαιου θα ειμαστε στο Agropuality festival στο γκαζι.περισσοτερες πληροφορίες στο http://www.agroqualityfestival.gr/ .Θα ειμαστε στο περιπτερο του επιμελητηριου Κορινθίας



Νέα βιοΠοιότητας

Νέα βιοΠοιότητας http://www.biopoiotita.gr/


Στην ιστοσελίδα ετοιμάζονται θέσεις για διαφημιστικά banner, οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν με email για περισσότερες πληροφορίες στο biopoiotita@gmail.com